28 oktober 2014

Kleine slaapkamer inrichten

Tips voor het interieur van slaapkamers van klein formaat

Kleine slaapkamer inrichten. Tips voor het interieur van slaapkamers van klein formaat
Heb je een kleine slaapkamer, die je graag op een sfeervolle en functionele manier wilt inrichten? Zorg dan dat je slim om gaat met de beschikbare ruimte en pas de regels over optische effecten toe.

Tips & tricks: kleine slaapkamer inrichten

Een gebrek aan ruimte in de slaapkamer betekent niet dat het een kamer met een gebrek aan stijl hoeft te zijn. Volg de tips voor de inrichting van een kleine slaapkamer en creëer een persoonlijk en stijlvol ingerichte kamer met slimme oplossingen.

Kleurgebruik op de vloer

Met een lichte vloer in een verder donkere kamer creëer je bijvoorbeeld optisch meer ruimte. Dat komt doordat de lichte vloer het aanwezige licht reflecteert (meer hierover lees je in het artikel kleuradvies voor de vloer).

Houd rekening met de natuurlijke lichtinval

Een kleine slaapkamer hoeft niet per definitie klein te ogen en rommelig te zijn. Door in te spelen op de richting waaruit natuurlijk licht de kamer binnenvalt kan je veel bereiken. Valt het zonlicht vanuit het zuiden de slaapkamer binnen? Kies dan voor bleke tonen en lichte kleuren, met in de ondertoon blauw. In dit zuidelijke licht krijgt het blauw juist veel warmte, waardoor het geheel licht en luchtig wordt. Dat zorgt weer voor een optisch grotere kamer. (Meer tips over lichtinval en kleurgebruik in huis vind je hier.)

Accentueer de hoogte van de slaapkamer

Is de oppervlakte van je slaapkamer klein, maar is de kamer wel hoog? Accentueer deze hoogte dan met verticale lijnen. Hoge gordijnen of behang met strepen in de hoogte.

Kies voor één centerpiece

Hang één rustgevend kunstwerk aan de muur. Door voor een enkel oppervlak of enkele accentkleur te kiezen maak je de muren niet te druk. Lees ook hoe je in drie stappen kunst in huis haalt.

Houd het interieur de slaapkamer licht en warm


Lichte kleuren in het interieur van de slaapkamer geven een fris gevoel. Denk aan lakens, kussens, gordijnen en kleurgebruik op de muren. De lichte stijl combineert goed met hout. Door met verschillende texturen te werken zorg je toch voor spanning in de ruimte. Wanneer je voor patronen kiest, bijvoorbeeld in het behang op de muur, kies dan voor een ingetogen variant. Te veel contrast doet een kleine kamer voller en dus kleiner lijken.

Lichte kleuren in het interieur van de slaapkamer geven een fris gevoel.

Meer weten over de inrichting van je interieur? Het kleurengamma als basis van je interieur en kleur- en lichttips van een expert.


Beeld: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OISTERWIJK
€ 4.950.000 k.k.
1/6
MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
2/6
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
3/6
BLARICUM
€ 2.997.500 k.k.
4/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
5/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
3/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
4/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.