19 november 2014

Bohemien slaapkamer: 6 tips

Durf met kleur en patronen te werken

Bohemien slaapkamer: 6 tips
Florale patronen, geometrische prints en etnische tapijten; alles komt samen in een bohemien interieur. De slaapkamer is de perfecte plek voor deze eclectische, tijdloze stijl. Droom weg bij verschillende prints en uitbundige kleuren en uit je creatieve spirit. Residence geeft zes tips om deze look te creëren.

De bohemien interieurstijl is weggelegd voor interieurliefhebbers die niet terugdeinzen voor wat kleur. Shabby Chic en eclectische stijl gaat in een bohemien interieur samen met artistieke en theatrale uitbundigheid. De slaapkamer is een plek waar we ons terugtrekken en uitrusten. En is daarom de perfecte plek voor de bohemien look. In ieder geval om mee te beginnen. Wie weet bevallen de uitbundige en avontuurlijke kleuren en prints zo goed dat elke kamer in huis een boho boost verdiend.

Bekijk ook de interieurtrend: Bohemian.

Zes tips om een slaapkamer bohemien proof te maken


1. Verrijk je slaapkamer met kunst

Een kale muur draagt niet veel bij aan een bohemien look. Meestal hangt er in een bohemien slaapkamer aan elke muur iets; of dit nu een kunstwerk of een lap stof maakt in dit geval niet uit. Een combinatie hiervan werkt het beste. Veel mensen hebben de neiging om alleen kunstwerken te hangen in andere kamers in huis, maar ook in de slaapkamer komt kunst goed tot zijn recht. Het draagt bij aan een persoonlijke en rustgevende ruimte. Meer tips voor een persoonlijk interieur.


2. Durf risico te nemen met kleur

In een bohemien slaapkamer is geen kleur te gek. Daarnaast is er niet iets zoals een verkeerde kleurencombinatie. Sommige kleuren zijn rustgevender dan andere. Vaak is het handig om te kijken naar de functie van de kamer, voordat je een kleur kiest. Bij de bohemien look moet je dit proberen los te laten. Wijk af van de gebaande paden en zoek de mooiste, uitbundige kleuren bij elkaar.


3. Combineer verschillende texturen en patronen

Bakstenen muren, Tibetaanse vloerkleden en satijnen spreien; alles kan gecombineerd worden. Overvloedige textuurcontrasten geven een kamer karakter. Tip: koop niet alle accessoires of meubels in een keer, maar verzamel persoonlijke vondsten tijdens reizen. Zo kun je de wereld herontdekken vanuit eigen slaapkamer. Niet alles hoeft bij elkaar te passen, als het geheel maar goed voelt.


4. Gebruik het bed als eyecatcher

Behandel het bed als kunstwerk op zich. Kies voor een kleurrijk dekbedovertrek met een druk patroon. Essenza en Urban Outfitters hebben bijvoorbeeld mooie exemplaren. Leg er een royale stapel kleurrijke kussens op, een zijden kleed of vintage kant en creëer een blikvanger in de kamer.


5. Gebruik sfeervolle verlichting

Helder licht past niet goed bij de sfeer dat een bohemien kamer uitstraalt. Gebruik daarom warme, sfeervolle verlichting. Hierbij kun je denken aan lichtslingers, lantaarns, kaarsen en vintage lampenkappen die het licht geleidelijk verspreiden. Meer over verlichting in de slaapkamer.6. Know your icons


Dompel je onder in de levensstijl van echte bohemiens. De creatieve spirit van een gypsy houdt geen rekening met trends en meningen van anderen. Ze zijn creatief en creëren een eigen stijl. Voorbeelden van bohemiens zijn modeontwerpster Vivienne Westwood, kunstenaar Frida Kahlo en interior designer Gert Voorjans.

We hoeven dus niet meer naar paradijselijke oorden om te ontsnappen uit de dagelijkse sleur; trek je terug in je slaapkamer en kom tot rust. Als je het goed doet en alle tips volgt, is je slaapkamer one-of-a-kind.

Meer weten over de inrichting van je interieur? Het kleurengamma als basis van je interieur en kleur- en lichttips van een expert.

Beeld: Pinterest.com
Bron: Houzz.com
Tekst: Jackie Oomen

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
1/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
3/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
4/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
5/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

HARDENBERG
€ 629.000
1/5
DRUNEN
€ 3.650.000
2/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.