09 december 2014

Winterse look voor de slaapkamer

Warm inside, cold outside

De winter doet zijn intrede, tijd om warmte in huis te halen! Winterse tips voor een warme slaapkamer
We kunnen er niet meer onderuit: De winter doet nu echt zijn intrede. Tijd om onze huizen winter-proof te maken. Te beginnen met de slaapkamer.
Met een aantal simpele aanpassingen in het interieur van je slaapkamer creëer je binnen een mum van tijd een warme, winterse look. Denk dikke stoffen, zachte kussens, lekkere muziek én de verwarming op max.

Tip 1: Dikke dekens en wollen plaids

Niks fijner dan het moment dat je de zomerdekens op bed mag vervangen door een warme donzen variant. Kies voor een zachte dekbedhoes in winterse stijl. Maak het plaatje compleet door een plaid over het bed of stoel in de slaapkamer te draperen. Bijvoorbeeld een fake fur of gebreide plaid in lichte kleur.


Tip 2: Bedek de vloer

Ligt er in de slaapkamer een houten vloer? Of een vloer van ander materiaal dat niet per sé warm aan de voeten voelt als je uit bed stapt? Leg er dan een vloerkleed, schapenvacht of een ronde gevlochten mat op. Dat staat niet alleen sfeervol, maar maakt het opstaan 's ochtends ook nog eens wat minder zwaar. Liever kleur op de vloer? Ga voor een hippe boucherouite uit Marokko
Lees ook hoe je een vloerkleed mooi neerlegt.

Tip 3: Zorg voor sfeervolle verlichting

Geluksvogels onder ons hebben een mooie (gas)kachel of zelfs open haard in hun slaapkamer staan. Natuurlijk zijn dit dé sfeermakers voor een warm slaapkamerinterieur. Niet gezegend met een dergelijke blikvanger? Creëer zelf verschillende lichtbronnen. Te beginnen met dimbare verlichting, in zowel hang- als wandverlichting. Voeg sfeerlicht toe in de vorm van kaarsen in je favoriete kandelaren.

Alles wat je wilt weten over verlichting van de slaapkamer.

Tip 4: Ga voor warme kleuren

Afhankelijk van de basiskleur van je slaapkamer voeg je warme tinten toe. Denk aan diepe bruine tinten en een zachte variant wit. Dit kan in de vorm van kleine accessoires, of - als je in de stemming bent - het verven of behangen van een of meerdere muren. Wil je dit goed doen? Pas dan het kleurengamma toe.


Tip 5: Goede geuren

Geur is één van de sfeermakers van een ruimte, die nog wel eens vergeten wordt. Feu de Bois van Diptyque is dé geurkaars als je de geur van een knappend haardvuur in je slaapkamer wilt brengen. Maar talloze andere geuren van dit merk (en andere merken off course) zullen je in een winterse stemming brengen.

Tip 6: Een kerstboom in de slaapkamer? Het mag!

Of je nou voor een grote Nordmann gaat of een paar subtiele lampjes, je mag kerstdecoratie gerust doorvoeren in het interieur van je slaapkamer. In een rood geruit dekbed waan je je al snel in de kerstsferen, net als een kerstdeuntje op de achtergrond.
Meer van de bohemian look in de slaapkamer? Lees de tips!

Bron: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
1/6
GOES
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
3/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
4/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
5/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
LUNTEREN
€ 1.495.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
BOXTEL
€ 2.695.000
4/5
SOESTERBERG
€ 1.195.000
5/5

Nieuw aanbod

Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.
Eendekooi 2
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.