20 november 2019

6 x AAW Kunsttips

Amsterdam Art Weekend

Amsterdam staat in het teken van kunst. Vanaf donderdag 21-11 ademt de stad gedurende vier dagen kunst, van de oude meesters tot avant-garde videokunst. Residence geeft je zes tips om niets te missen.

1) kunst vieren: feestelijke openingen
Tijdens het Amsterdam Art Weekend zijn er talloze activiteiten door de hele stad. Er zijn beurzen, tentoonstellingen en performances. Maar vooral veel kunst. Op vrijdagavond tussen 17.00-19:00 uur vieren alle deelnemende galeries de openingen van hun nieuwe tentoonstellingen. Om je wegwijs te maken vind je op de website van Amsterdam Art Weekend de handige ‘My Selection’ tool waarmee je het volledig programma kunt bekijken en je eigen route kan samenstellen.2) kunst kijken: videokunst
In samenwerking met IDFA en Eye Filmmuseum organiseert het Amsterdam Art Weekend, twee speciale videokunstprogramma’s met werk van kunstenaars van de deelnemende instellingen. Op zaterdag is er het programma ‘Passing Through’ met vier kunstfilms van Ahmed Ogüt, Broersen & Lukács, Penny Siopis en Paulien Oltheten. Op zondag is er ‘Tracking Traces’ met films van Rebecca Digne, Basir Mahmood en Dick Verdult.

Giulia Crispiani en Golrokh Nafisi, A Manifesto Against Nostalgia, performance, courtesy of Framer Framed

3) kunst verzamelen: Amsterdam: Collected
Hoe word je nu een kunstverzamelaar? Kijk hoe het moet tijdens de groepstentoonstelling Amsterdam: Collected. Voor de tweede maal nodigt Amsterdam Art Gallery @ Capital C privéverzamelaars uit te reflecteren op creativiteit in Amsterdam door middel van hun eigen kunstverzamelingen. Ze selecteerde zelf hun werken en in de video tijdens de opening vertellen ze over hun eigen collecties. Er is onder andere de verzameling van de Amsterdamse verzamelaars Martijn & Jeannette Sanders, die een aantal jaar geleden nog een grote tentoonstelling over hun verzameling in het Stedelijk Museum hadden, maar ook de collectie van Emma van der Minne, een lid van de Young Collector’s Circle. Het is een eclectische mix van kunstwerken van videokunst, schilderijen tot sculpturen, allemaal met een speciale band met de stad.

Work in progress by Leonid Tsvetkov and Marc-Philip van Kempen, in preparation for Amsterdam Art Weekend, 2019, Courtesy of Van Zijl Langhout Exposities

4) kunst luisteren: Podcasts
Kunstcentrum De Appel is een experimentele tentoonstellingsruimte voor kunst waar je kunt ontdekken wat nieuw een belangrijk is in de hedendaagse kunst. Sinds de oprichting is het centrum een plek voor events, maar ook een plek voor onderzoek, publicaties, en educatie met een grote bibliotheek en archief. Deze editie van het Art Weekend bestaat het Curatorial Programme van De Appel 25 jaar, reden om te reflecteren. In de Podcast CURIOUS VOICES komen oud deelnemers aan het woord. Tijdens het Art Weekend is er een livestream met discussie.

Rafaël Rozendaal, Circle Vortex, 2019, Website, dimensions available, duration infinite, Courtesy of Upstream Gallery

4) kunst lezen: Printing Plant Art Book Fair
De oude papierfabriek van Looiersgracht 60 is de perfecte plek voor de kleine maar bijzondere boekenbeurs Printing Plant. Verspreidt over 750 m2 kunnen bezoekers alles te weten komen over het uitgeven van kunstboeken door 70 geselecteerde uitgevers, antiquairs, kunstenaars, galeries en printmakers. Er zijn kunstenaarsedities, multiples, catalogi, boeken, monografieën en tijdschriften die je niet in elke boekwinkel tegen komt.

Printing Plant Art Book Fair 2018, photo by Sander van Wettum, Courtesy of Looiersgracht 60

]6 ) kunst bewonderen: PAN Amsterdam
Inspiratie gekregen om zelf te gaan verzamelen? Dan kun je je hart ophalen tijdens de kunstbeurs PAN. Deze opent zondag 24-11 in de RAI in Amsterdam. De beurs is een van de meest vooraanstaande Nederlandse kunstbeurzen, met dit jaar 110 deelnemende galeristen, antiquairs en kunsthandelaren . Er is van alles te zien en te koop, van zilverwerk, eeuwenoud chinees keramiek, vintage design klassiekers en hedendaagse fotografie. Vergeet ook geen kijkje te nemen in de speciale Residence stand. Dit jaar zetten we de beurs letterlijk op zijn kop. Lees alles over PAN in Residence no. 11 Couture.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BLARICUM
€ 2.975.000 k.k.
1/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
2/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
5/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #11 Bold and Beautiful
  • INSPIRATIE: Bold beauty's
  • Dossier: LICHT in donkere dagen
  • Extra veel KUNST
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.500.000
1/5
VIANEN UT
€ 1.100.000
2/5
AMSTERDAM
€ 3.000.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.
Prinsengracht 765
AMSTERDAM
€ 3.000.000 k.k.