16 maart 2012

Zwembadverlichting en -accessoires

Verlichting is in en rond uw zwembad net zo’n sfeermaker als in huis. Het mooiste resulaat bereikt u wanneer de onderwaterverlichting tegelijk met het zwembad wordt aangebracht.
Toch vergeten? Er bestaan ook losse inhanglampen. Zwembadverlichting is vanwege de natte omgeving een heel aparte tak van sport. De combinatie water en elektriciteit is potentieel dodelijk. Laat de installatie dus aan de deskundigen over. Hoewel er allerlei soorten zwembadverlichting zijn, verdient LED-verlichting wel een aparte vermelding. Met de diverse kleuren LED’s kunt u – in combinatie met een bedieningspaneel – oneindig variëren in sfeer en effect.

Zwembad accessoires

Een handige accessoire bij uw zwembad is een douche. Wen uzelf – en uw kinderen – aan om vóór het zwemmen even onder die douche te gaan staan. De hoeveelheid zand en vuil die u meeneemt uw zwembad in – en die dus vervolgens allemaal door uw pomp/filter-installatie heen moet – neemt zo flink af. Een simpele koudwaterdouche (kan worden aangesloten op een tuinslang) is meestal voldoende, eventueel met een reservoir dat door de zon verwarmd wordt. Wilt u liever douchen met warm water, dan moet er vanaf de cv-installatie een – goed geïsoleerde en tegen vorst beschermde – leiding gelegd worden. Gebruikt u shampoo of zeep onder de buitendouche, zorg dan voor een aangesloten afvoer, zodat het water niet naar de omringende beplanting loopt.In uw zwembad kunt u jetstreams, watervallen en wat dies meer zij laten inbouwen voor het fun-element. En op het gebied van trappen (ingebouwde inlooptrap of ‘losse’ rvs trap) is er veel keuze in stijlen. Maar het kan zijn dat uw keuze beperkt wordt door het type zwembad (pre-fab bad, bouwkundig foliebad of bouwkundig tegelbad) dat uw voorkeur heeft.Een belangrijk accessoire van uw buitenzwembad bevindt zich om uw zwembad heen: de betegeling. Kies voor tegels die zwembadwaterbestendig zijn. In uw zwembad zult u altijd met chemicaliën aan de slag moeten. Sommige poreuze steensoorten gaan dan vlekken vertonen. Gouden tip: donkergrijze of zwarte terrastegels zijn prachtig, maar worden ’s zomers gloeiend heet onder uw blote voeten, dus misschien toch maar niet doen.

Leest u meer over buitenzwembaden, zoals over verschillende soorten buitenzwembaden, de technische kant van uw zwembad, en het overdekken van uw zwembad. Bekijkt u ook eens de mogelijkheden voor een poolhouse.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
1/6
MIDLAREN
€ 2.875.000 k.k.
2/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
3/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
4/6
GROEDE
€ 2.595.000 k.k.
5/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12
  • Aan tafel met Residence
  • Chalet in Chamonix
  • Casa Colori
  • Happy Colours
  • Haardendossier
  • Reizen naar Ljubljana
  • Dress your homel
  • Power koppels in de kunst

Meest bekeken

LOENEN AAN DE VECHT
€ 1.995.000
1/5
OVERASSELT
Prijs op aanvraag
2/5
MAASTRICHT
€ 1.950.000
3/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
4/5
AMSTERDAM
€ 2.280.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijkebuurtweg 4
VROUWENPOLDER
€ 9.999.999.999 k.k.
Blekerij 52
MAASTRICHT
€ 1.950.000 k.k.
Singel 142
AMSTERDAM
€ 2.280.000 k.k.