08 maart 2015

3x loungen in de tuin

De tuintrends voor een ontspannen zomer

Maak je tuin zomerproof. Kies uit de drie lounge trends!
De tuin is in de zomer minstens zo belangrijk als je interieur. Kies daarom voor een stijl die bij je past en zorg voor een sfeervolle plek om te loungen. Reken maar op een ontspannen zomer!

Denk je in: de zon hoog aan de hemel en de heerlijke geur van de zomer in je neus, terwijl je in een beschut hoekje vol kussens een boek leest en van een verfrissend drankje geniet. Als het weer maar goed is, hoef je deze zomer niet verder te zoeken dan je eigen tuin. Kies een lounge-stijl die bij je past en be prepared for summer 2015.

Kies je favoriete loungestijl

Ibiza-style lounge


Waan je op hét hippie-eiland van de Méditerranée en creëer een zorgeloze sfeer in je tuin. Dit bereik je eenvoudig door te werken met de juiste basisingrediënten. Werk voor de Ibiza-stijl met een witte basis, mogelijk kies je voor tadelakt of leimsteen op de muren op je (binnen)tuin of balkon. Voor een optimaal effect creëer je een afdakje van riet of gedroogde palmbladeren, maar ook een raster van hout levert een mooi schaduweffect als de zon erop schijnt. Combineer een loungeset van natuurlijke materialen, zoals hout of bamboe met de nodige kussens in aardse tinten als okergeel, terracotta, marsala-rood of flessengroen. Maak het geheel af door te decoreren met een palmboompje, de nodige cactussen en een stevige vaas met gedroogde veldbloemen.

Industrial garden lounge


Kies voor een warme vorm van modern die volledig bij de huidige tijdsgeest past. Denk aan de industriële look, die we kennen uit lofts in New York en vertaal deze naar je eigen (binnen)tuin of balkon. Bij deze stijl hoef je niet te rekenen op al te veel onderhoud. De natuurlijke materialen mogen best een verweerde look krijgen. Creëer een hoek met steigerhout (niet te ruw, voorkom splinters) en leg hier grote kussens op. Combineer dit met een of meerdere lage tafels van hout en metaal, eventueel verrijdbaar. Je favoriete plant? Zonder meer de varen. Maar ook cactussen, hangplanten en - voor een wat klassiekere look - zelfs een buxus.

Viola francaise


Denk aan de lange zomers in het zonovergoten Frankrijk en de eindeloze wandelingen tussen velden vol zonnebloemen. Een klassieke boerderij met de zo kenmerkende gietijzeren tuinstoeltjes (of, comfortabeler en minstens zo mooi, eikenhouten stoelen met zachte kussens). Om dit gevoel in je eigen tuin te bewerkstelligen combineer je verschillende authentieke materialen, zoals hout, gietijzer en steen. Kies voor een combinatie van natuurstenen kinderkopjes op de grond en veel groen blad in de tuin zelf. De buxus komt in deze romantische tuinstijl goed tot zijn recht. Breng kleur in het geheel met een overvloed aan lavendel, die je in stenen bakken verdeeld over de beschikbare ruimte. Tafels, stoelen en kussens stoffeer je met natuurlijk linnen in ingetogen kleuren. Voor een extra klassieke stijl kies je voor een kleine ruit, in boerenbont rood. Of een vale bloemenprint, alsof het kussen er al een tijdje ligt. Pas voor een stoer, bijna industrieel effect bruin, verweerd leer toe. Bijvoorbeeld in de vorm van een kussen of loungestoel.

Kussens spelen de hoofdrol in alle loungestijlen voor de tuin. Heb je specifieke wensen op het gebied van afmetingen, stof en kleur? Bij Maatkussens.nl ontwerp je ze zelf.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
1/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
2/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
3/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
4/6
ZEIST
Prijs op aanvraag
5/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12 Castle

  • Zes INSPIRERENDE interieurs
  • Dossier: Het VROLIJKE thuisdiner
  • Dress your HOME
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
AMSTERDAM
€ 3.500.000
2/5
DOMBURG
€ 2.500.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
BERGEN NH
€ 1.825.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.