Advertorial
01 april 2015

Snelle zomer update voor je tuin

In vier stappen klaar voor de zomer

Je tuin zomerklaar in drie stappen
Koffiedrinken in de zon, kinderen die rennen over het gras en aan het eind van de dag met toute la famille om tafel. Zodra het weer het toelaat duiken we de tuin in. Wees voorbereid op de zon en zorg dat je tuin summer proof is. Vier eenvoudige tips & tricks voor een snelle zomer update voor je tuin.

Met de zomer op komst is het een prettig idee om de tuin 'klaar' te hebben, zodat je op het moment suprême met het hele gezin de tuin in trekt. Net als het interieur van een huis is de tuin een belangrijke ruimte, die je volledig naar eigen smaak kan inrichten. Toch hoef je niet de hele tuin op de schop te nemen om de sfeer in de tuin te brengen die je voor ogen hebt. Met een paar eenvoudige stappen is je tuin binnen no time zomerklaar.
De tuin zomerklaar in vier stappen

1. Schep orde en ruimte

Benader de tuin als een kamer in huis. Zorg dat de tuin netjes is opgeruimd en gooi overtollige spullen weg. Gelukkigen die in het bezit zijn van groene vingers zullen de voorjaarsperiode ongetwijfeld aangrijpen om tuinonderhoud te doen. Afgevallen bladeren mogen worden weggehaald en dode stengels afgeknipt. Heb je een erg grote tuin of erg veel planten dan is het aan te raden een hovenier in te schakelen. Houd er rekening mee dat het voorjaar een drukke tijd is bij tuinontwerpers en hoveniers. In zowel grote als kleine tuinen, (dak)terrassen en balkons is een afgesloten ruimte of schuur ideaal als opslagplaats voor meubels en accessoires, als kussens, bbq's, parasols en kleiner meubilair.

2. Mix & match voor een persoonlijk resultaat

Is (een gedeelte van) het tuinmeubilair aan vervanging toe? Benader ook hier je tuin als interieur en ga opzoek naar kwalitatief hoogwaardige meubels, die aansluiten op je bestaande stukken. Door - net als in een persoonlijk interieur - te mixen en te matchen creëer je een unieke tuin, die aansluit bij je eigen karakter en samenstelling van de familie. Een goed voorbeeld van een nieuw exclusief merk op het gebied van tuinmeubelen is Le Sud, dat verkrijgbaar is bij Blokker en Leen Bakker. Door het brede aanbod van onder andere fauteuils, tafels, parasols vind je altijd wel een match met bestaande meubels. Vind je het lastig om verschillende meubels met elkaar te combineren? Zoek dan naar gelijkenissen in kleur, vorm en materiaal. Juist door te werken met verschillende meubels, voorkom je een afstandelijk showroom-effect. Let er verder op dat de meubels comfortabel én praktisch zijn. De hele familie moet er tenslotte van kunnen genieten!

Editors' pick


Elegant, comfortabel en gemakkelijk te combineren. Loungebank Murcia van Le Sud met zachte kussens is ideaal voor middag ontspannen in de tuin.

3. Fleur op met accessoires

Een eenvoudige manier om de inrichting van de tuin naar the next level te brengen is door accessoires te werken. Heb je gekozen voor meubels in met ingetogen, natuurlijke kleuren in de basis? Met kussens, glazen en bestek, en natuurlijk bloemen breng je kleur in de tuin. Net als in huis staat een mooie (stevige) vaas met bloemen prachtig op de tuintafel. Le Sud heeft een uitgebreide en betaalbare lijn met buitenaccessoires. Door een laken met een mooie, kleurrijke print op tafel te leggen bereik je al een vrolijk effect. Daarbij kies je voor waterafstotende kussens van goede kwaliteit en beperkt gewicht. Deze gaan lang mee, zitten comfortabel en brengen de nodige sfeer.

4. Slimme materiaalkeuze

Buiten dat de meubels qua stijl moeten aansluiten, is het belangrijk dat ze comfortabel én praktisch zijn. Tuinmeubels krijgen te maken met uiteenlopende weersomstandigheden en veel materialen zijn daar niet tegen opgewassen. Handbewerkt kunststof vlechtwerk komen we steeds vaker tegen in buitenmeubels. Het materiaal is bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden en geeft tegelijkertijd het unieke gevoel van handwerk. Bekijk hiervoor ook de producten van Le Sud.
Beeld: Le Sud
Tekst: Dit is een advertorial in samenwerking met Le Sud. De tuinmeubels zijn exclusief verkrijgbaar bij Blokker en Leen Bakker.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
1/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
2/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
3/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
4/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
5/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
RIJSSEN
€ 765.000
2/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
3/5
DRUNEN
€ 3.650.000
4/5
LEMMER
€ 895.000
5/5

Nieuw aanbod

Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.
Eendekooi 2
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.
Bosscheweg 76
BOXTEL
€ 2.695.000 k.k.