19 mei 2017

Tuinupdate Scandinavisch

Is jouw tuin al summerproof?

Update je tuin met deze buitentrends: Scandinavisch, donker en pastel
Het is lente! Terwijl de blaadjes groen kleuren, togen we massaal de tuin in om onkruid te wieden, tegels te reinigen en het tuinmeubilair af te stoffen. Haalden we deze winter het groen van buiten naar binnen, brengen we nu ons interieur mee naar buiten. Een goed gedecoreerde tuin, als een tweede woonkamer buiten, is de overkoepelende trend van dit moment.

Steeds meer merken en ontwerpers ontwikkelen speciale collecties en materialen voor buiten. Stoffen die weer en wind kunnen weerstaan, maar qua comfort en looks niet te onderscheiden zijn van binnenstoffen; vloerkleden van raffia die je gerust kunt laten liggen op het balkon; schalen van speciale betonsoorten die bij windkracht 6 nog op hun plek blijven; buitenkunstwerken op zeildoek... de lijst gaat door. Hiermee kunnen we ons buiteninterieur compleet maken, inclusief kleurrijke en uitgebreide decoratie. Ook buitenmeubels ontwikkelen zich tot volwaardige en comfortabele banken, tafels en stoelen waar je vele uren door kan brengen deze zomer. Laat je inspireren voor Scandinavië, als je van je buiten een echt rustpunt wilt maken.

Stelen van de Noorderburen


Modern, licht en minimalistisch, creëer een oase van rust met Scandinavische invloeden. Net als dat we in Nederland gek zijn op deze stijl voor ons interieur, nemen we ook steeds meer elementen over buiten. Kies voor lichte kleuren, robuuste materialen zoals beton en natuurlijk hout, en contrasten. Combineer licht met donker, ruw met glad en koel met warm voor wat variatie in deze cleane stijl. Een paar grote planten met maximaal effect zoals een bananenplant of palm zijn voldoende, dus perfect als je niet teveel onderhoud wil. Goed zitcomfort, een vuurkorf of grote lantaarn en een warm, wollig dekentje maken het af in deze stijl.

Van boven naar beneden: Teakhouten loungeset Carice van Max & Luuk. Grafische gevlochten lounge stoel Faye van Max & Luuk. Comfortable, laagzittende loungeset Mike van Max & Luuk. Stijlvol borrelen op de designstoelen Twisk van Bertram Beerbaum, van teakhout en aluminium van Borek.

Pretty Pastel

In de rustige, cleane, Scandinavische stijl komen pastels goed tot hun recht. Hoewel we hier qua interieur inmiddels wat op uitgekeken zijn, doen pastels het buiten wel erg goed. Zoete en zachte kleuren roze, blauw en groen geven het minimalistische een zonnig tintje en dat is tenslotte waar je naar op zoek bent als je buiten zit. Gooi je pastelkleurige kussens en accessoires dus niet weg, maar verplaats ze naar je buitenwoonkamer!

Van boven naar beneden: Loungeset Sophie in de kleur abrikoos en parasol Sfera van Max & Luuk. Lichtblauwe stapelbare stoelen Isabelle, houten tafels en bankje Thomas (links), ronde tafel George (rechts), allen Max & Luuk. Stoelen Sophie in verschillende pastelkleuren, tafel Thomas, Max & Luuk.


Hoofdfoto: Fonq.nl

Bekijk ook:
De mooiste houten meubels >>
Binnenkijken bij Kendall Jenner >>
Roemeense hotspot: Kane World Food Studio >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ROTTERDAM
€ 2.950.000 k.k.
1/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
2/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
3/6
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
4/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
5/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
EINDHOVEN
€ 1.595.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.