22 mei 2017

10-jarig jubileum voor B&B Italia Outdoor

Jubileumcollecties van Antonio Citterio

10-jarig jubileum voor B&B Italia Outdoor met drie nieuwe collecties
Dit jaar is het twee keer feest voor B&B Italia. Naast dat ze hun vijftigste verjaardag vieren, bestaat ook hun outdoor-collectie tien jaar. B&B Italia Outdoor heeft een grote collectie gestoffeerde meubels, tafels en bijpassende accessoires voor buiten. Ter ere van dit heugelijke feit ontwierp Antonio Citterio drie nieuwe collecties.

Begin dit jaar werden de nieuwe buitencollecties van Antonio Citterio voor B&B Italia tijdens IMM Cologne gepresenteerd aan het publiek. Hij ontwierp drie nieuwe collecties: Erica, Ray en Ginestra. De eerste is een is kleine buitenbank, fauteuil en stoel van gegoten aluminium dat is omwikkeld met gevlochten draden in een transparant ruitpatroon. Om het comfortabel te maken hele zomeravonden lang, is de Erica-collectie afgewerkt met dikke, fluffy kussens. De Ray-serie is strakker en groter, een volwaardige buitensofa om op te leven. Het aluminium frame is in deze serie volledig omwikkeld met gevlochten draad, waardoor een ondoorzichtige, geweven ombouw ontstaat. De Ginestra-collectie is gemaakt voor dineren buiten. Teakhouten tafels met in het midden een porseleinen vlak en stoelen van teak met een gevlochten, transparante rugleuning.

Bekijk hier de documentaire van het 50-jarige jubileum van B&B Italia

Bovenste foto: links sofa Ray, rechts fauteuil Erica. Middelste foto: sofa en fauteuil Erica. Onderste foto: Ginestra tafel en stoelen.

10 jaar B&B Italia Outdoor


Tien jaar outdoor collecties van B&B Italia heeft al heel wat fijne ontwerpen voort gebracht. Namen als Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud, Marcel Wanders en Naoto Fukasawa passeerden de revue en creëerden iconische buitenstukken van het hoogste niveau. Een kleine selectie uit tien jaar B&B Italia Outdoor.


Het eerste ontwerp in 2007 van Patrica Urquiola was Canasta. Het ronde daybed spreekt tot iedereens verbeelding en roept het ultieme luxe-gevoel op. Picture yourself: al zonnend aan het zwembad. De serie bestaat uit banken, fauteuils, stoelen en accessoires met het kenmerkende geweven patroon dat geïnspireerd op klassiek Weens erfgoed.


In 2008 ontwierp la Urquiola Crinoline, een moderne peacock chair geïnspireerd op de brede hoepelrokken van vroeger. Een pronkstuk van formaat met een bloemendessin in de rugleuning geweven, van natuurlijke, weerbestendige abaca-vezel.


Jean-Marie Massaud ontwierp in 2008 een elegante collectie daybeds, ligbedden en ruime loungebanken onder de naam Springtime, die het stille, rustgevende en intieme buitenleven stimuleren.


De Grande Papilio Outdoor is ontworpen door Naoto Fukasawa in 2013. Het is de buitenversie van de stoel die Fukasawa in 2012 voor het merk ontwierp, die eigenlijk in zijn geweven buitenversie volgens ons nog mooier uitkomt. De weerbestendige gevlochten draden volgen vloeiend de curves van het ontwerp.


Nieuw in 2017 maar volgens ons nu al iconisch: Tobi-Ishi. De tafel van Edward Barber en Jay Osgerby is Japans geinspireerd en wordt gegoten in lichtgrijs en antracietkleurig cement.


Bekijk ook:

Tuinupdate: Scandinavisch >>
Smarts buys: Nature Rising>>
De mooiste houten meubels >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
2/6
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
3/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
4/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #4 Groen
  • Dossier OUTDOOR
  • Piet Oudolf
  • Palmbomen en planten
  • Slow Down bij Mario Milana
  • Appartement aan het Comomeer
  • Inspiratie: GROEN
  • kunst van Marc Mulders
  • Beeldentuin van Joop Caldenborgh

Meest bekeken

HILVERSUM
Prijs op aanvraag
1/5
HEEMSTEDE
€ 1.249.000
2/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
3/5
BUSSUM
€ 1.750.000
4/5
WIERDEN
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Dongestraat 12
OOST-SOUBURG
€ 749.000 k.k.
Beukenlaan 21
OOSTKAPELLE
€ 950.000 k.k.