12 maart 2012

Natuurstenen met structuur en uitstraling

Onder de verzamelnaam ‘natuursteen’ vallen allerlei steensoorten, zoals marmer, leisteen en kwartsiet, die qua structuur en uitstraling zeer uiteenlopen.
Onder de verzamelnaam ‘natuursteen’ vallen allerlei steensoorten, die qua structuur en uitstraling zeer uiteenlopen.
Denk hierbij aan leisteen, marmer, graniet, kwartsiet, hardsteen en travertin. Een natuursteenvloer is uitermate duurzaam en slijtvast. In tegenstelling tot de verwachting zijn niet alle natuursteensoorten geschikt voor vloerverwarming, maar de meeste wel.

Een aantal soorten natuursteen met hun eigenschappen:
 • Leisteen

  Leisteen is opgebouwd uit laagjes en sommige leisteensoorten kunnen kromtrekken of zelfs barsten door vloerverwarming. Vanwege het stroeve karakter leent leisteen zich goed voor ruimtes waar nattigheid het risico op uitglijden biedt, zoals keuken, hal en badkamer.
 • Marmer

  Marmer past in vrijwel ieder interieur. Er is zo’n breed scala aan soorten en afwerkingen, dat marmer zich leent voor zowel een klassieke als moderne sfeer.
 • Graniet

  Graniet is er in diverse soorten, effen of geaderd, met een ‘glimmertje’ (veroorzaakt door veldspaat) of zonder. Een bijzonder effect bereikt u door uw granietvloer van binnen naar buiten door te laten lopen op het terras. Let er hierbij wel op dat u voor een niet-kalkhoudende, zuurbestendige soort graniet kiest.
 • Hardsteen

  Hardsteen komt voornamelijk uit België en China en heeft een grijze kleur, van vrij licht tot bijna zwart. De dichte, betonachtige structuur maakt hardsteen oersterk en slijtvast.
 • Kwartsiet

  Kwartsiet is een harde zandsteensoort met een stroef oppervlak en kwartsiet is dan ook zeer geschikt voor intensief gebruikte ruimtes.
 • Travertin

  Travertin is een kalksteen waarin de onregelmatige poriën zorgen voor het kenmerkende vlekkenpatroon. Travertin is leverbaar in naturelle tinten die variëren van lichtbeige tot roestbruin.

Leest u ook over andere vloeren, zoals terrazzovloeren, vloerkleden, bamboevloeren, laminaatvloeren, vloerbedekking en houtvloeren.

Fotografie: De Opkamer

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LEUR
€ 3.600.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
2/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
3/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 7.500.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
 • Totaal Terracotta INSPIRATIE
 • Anne Agbadou-Masson
 • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
 • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
 • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 1.495.000
1/5
HUIJBERGEN
€ 865.000
2/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag