09 mei 2012

Wat kunt u allemaal met domotica?

De truc van domotica is dat u de diverse functies niet alleen automatiseert, maar ook aan elkaar koppelt. Zo u de besturing van verwarming, verlichting, ventilatie, zonwering en beveiliging beheren via één systeem. Comfortabel, energiebesparend en soms simpelweg vermakelijk!
Wat kunt u allemaal automatiseren? Veel, natuurlijk, van de alarminstallatie tot de zonwering. Maar de truc van domotica is dat u de diverse functies niet alleen automatiseert, maar ook aan elkaar koppelt. Doet u dit niet, dan eindigt u alsnog met twintig verschillende afstandsbedieningen. En dat is niet wat we willen.

Comfort en energiebesparing door domotica

Welk systeem voor u het meest geschikt is, hangt uiteraard af van uw wensen. Wat wilt u allemaal binnen het systeem kunnen bedienen? De meest voor de hand liggende praktische functies zijn verlichting, verwarming, ventilatie en airconditioning, zonwering, beveiliging en energiebeheer. Integreert u deze functies in een domotica-systeem, dan levert dit u niet alleen gemak en comfort op, maar (mogelijk) ook een energiebesparing. U verlicht, verwarmt, koelt of ventileert immers alleen die ruimtes waar u dat wilt en alleen op die momenten dat het nodig is. Vergeten de thermostaat laag te zetten is er bijvoorbeeld niet meer bij.

Door ook zaken als intercom, deuropeners, gordijnbediening en dergelijke in het systeem op te nemen, voegt u gemakselementen toe die het bijvoorbeeld mogelijk maken om als minder-valide of tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen.

Pretfuncties in uw domotica-systeem

Naast deze praktische functies kunt u ook tal van ‘pret-functies’ opnemen in een domotica-systeem. De home cinema, de geluidsinstallatie, de gasopenhaard, u kunt ze allemaal centraal op afstand bedienen. En dat ‘op afstand’ gaat ver. Letterlijk. Bent u op reis en u wilt bij thuiskomst direct een duik kunnen nemen in uw verwarmde zwembad? Vanaf uw vakantiebestemming belt u in (of logt u in) op het systeem en de zwembadverwarming gaat een graadje hoger. De kinderen hebben beloofd de tv om negen uur ’s avonds uit te zetten, maar u hebt zo uw twijfels? Vanuit het restaurant waar u dineert zet u met één telefoontje naar uw systeem het tv-scherm op ‘zwart’.

Lees ook:
- 7 tips voor de aanschaf van een alarmsysteem
- Welke audiovisuele apparatuur?
- Domotica: Waar op te letten bij de installatie?
- Verhaal van een domoticaexpert

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOORN
€ 2.675.000 k.k.
1/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
2/6
BERKEL-ENSCHOT
€ 99.999.999 k.k.
3/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
4/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
5/6
ZEIST
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12 Castle

  • Zes INSPIRERENDE interieurs
  • Dossier: Het VROLIJKE thuisdiner
  • Dress your HOME
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

DOMBURG
€ 2.500.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
BERGEN NH
€ 1.825.000
4/5
AMSTERDAM
€ 3.500.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.