09 mei 2012

7 tips voor de aanschaf van een alarmsysteem

Een alarmsysteem neemt uiteindelijk een hoop zorgen weg. Deze zeven tips helpen u het alarmsysteem te kopen dat bij u past.
Alle voorlichtingscampagnes van de politie en alle misdaadcijfers ten spijt is beveiliging van woonhuizen in Nederland nog steeds vaak een ondergeschoven kindje. De voordeur doet meestal niet onder voor Fort Knox, maar via de keukendeur loopt een inbreker zo naar binnen. Goede beveiliging begint uiteraard met deugdelijk hang- en sluitwerk op alle draaiende delen. Maar een goed slot is pas een goed slot als u het ook daadwerkelijk op slot doet (en de sleutel uit het slot haalt…). En dan nog is het mogelijk dat een ongenode gast binnenkomt. Een alarmsysteem neemt een hoop zorg weg. Zo’n systeem kunt u zo uitgebreid en geavanceerd maken als u zelf wilt. Maar vaak zal uw verzekeringsmaatschappij wel minimumeisen stellen, afhankelijk van de hoogte van de verzekerde (inboedel)waarde.

Tips voor de aanschaf van een alarmsysteem

Wilt u een alarmsysteem aanschaffen? Neemt u dan de volgende tips in acht.

• Begin eens met om en door uw huis heen te lopen, alsof u een inbreker bent. Zo kunt u constateren welke deuren en ramen allemaal voorzien moeten worden van een detector.

• Een alarmsysteem bedient u vanaf een centraal punt. Waar wilt u de bedieningspanelen? De voor- en achterdeur zijn logische plekken. En een tussendeur tussen garage en huis is een goede plek, maar denk ook eens over een bedieningspaneel in uw slaapkamer. Zo kunt u voor het slapengaan en bij het opstaan het systeem direct bedienen. Een systeem waarbij u met een smartphone of tablet de bediening regelt is helemaal fantastisch, omdat dit u de mogelijkheid van afstandbediening geeft. Van huis vertrokken en vergeten het alarm aan te zetten? U hoeft niet om te keren maar belt gewoon even in op het systeem.

• Denk aan de afstand tussen detectoren en bedieningspanelen van het alarmsysteem. Er zijn draadloze en bedrade systemen. De keuze hangt deels af van de constructie van uw huis, maar ook van die afstand.

• Wilt u een systeem dat bij detectie automatisch naar een alarmcentrale belt? Of wilt u een systeem dat automatisch naar u belt? Of beide?

• Iedere huishouden is anders. Kijk naar uw levensstijl. Zijn er gezinsleden die regelmatig ’s nachts uit bed gaan, even naar het toilet, of even naar de keuken? Daar moet rekening mee gehouden worden bij het indelen van de verschillende zones binnen uw alarmsysteem. Ook de aanwezigheid van huisdieren is belangrijk.

• Kies voor een alarmsysteem waar ook rook- en koolmonoxide-melders en eventueel sprinklers in opgenomen kunnen worden.

• Kies voor een systeem dat – hoe uitgebreid het ook is – eenvoudig te bedienen is. En zorg ervoor dat alle gezinsleden goed weten hoe ze met het alarm om moeten gaan. Ook eventueel personeel zal geïnstrueerd moeten worden.

• Kiest u voor een CCTV-systeem met camera’s, zorg dan dat die camera’s ook nachtzicht hebben en dat het systeem bij detectie van beweging automatisch begint met het maken van beeldopnamen.

• Een zogenoemd ‘stil alarm’, dat naar een alarmcentrale of naar u belt wanneer er een inbraak gedetecteerd wordt, is mooi. Maar voor een aanvullende, gillende sirene aan de gevel valt ook veel te zeggen. U hoeft niet te verwachten dat uw buurman onmiddellijk zijn bed uit klimt (wees eerlijk, hoe vaak reageert u op een autoalarm?). Maar het schrikt wel af.

Lees ook:
- Welke audiovisuele apparatuur?
- Domotica: Waar op te letten bij de installatie?
- Wat kunt u allemaal met domotica?
- Verhaal van een domoticaexpert

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
3/6
AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
4/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
5/6
REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ARNEMUIDEN
€ 760.000
1/5
Vlaardingen
€ 1.985.000
2/5
LOCHEM
€ 849.500
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.