25 februari 2012

5 voordelen van vloerbedekking

Veel mensen kiezen een vloer uit op basis van wat ze mooi en praktisch vinden. Twijfelt u nog of een vloerkleed of vloerbedekking een goed idee voor uw huis is? Onderstaande voordelen zullen u overstag doen gaan!

Voordeel 1: Sfeer in uw interieur

Wanneer u kiest voor een vloerkleed of vloerbedekking zult u gelijk merken dat de sfeer in de ruimte behagelijker is. De ruimte wordt door het kleed minder kil. U kunt hierbij spelen met texturen, kleur en verschillende soorten afwerkingen van het kleed.

Voordeel 2: Geluiddempend effect

Niks vervelender dan een ruimte met een slechte akoestiek. Een groot voordeel van stoffen materialen in uw woonkamer is dat ze het geluid dempen. Terwijl in een ruimte met gladde oppervlaktes het geluid wordt weerkaatst, neemt stof en textuur de geluidsgolfen op. (Lees ook: Hoe verbeter ik de akoestiek in huis)

Voordeel 3: Warmte-isolerend, dus energiebesparend

Een vloerkleed houdt de warmte in een huis vast. Op blote voeren lopen of spelende kinderen op de vloer is met een vloerkleed geen probleeem. Door een ondertapijt neer te leggen, zorgt u voor een verbeterde isolatie. Deze isolerende werking heeft in de winter een flink effect op uw energierekening. Zo haalt u de kosten van een mooi tapijt er wel uit! U kunt overwegen om uw vloerkleed in de zomer op te bergen, aangezien u de isolerende werking dan minder nodig heeft.

Voordeel 4: Veiligheid

Een stroeve vloer voorkomt uitglijdingsgevaar. Vloerbedekking en vloerkleden hebben een minder glad oppervlak dan bijvoorbeeld hout en laminaat. En mocht u, of een van de kinderen, onverhoopt toch uitglijden, dan is de ondergrond een stukje zachter. Om dezelfde reden worden trappen ook vaak met een stroeve bekleding bedekt.

Voordeel 5: Gezond wonen

Ondanks dat mensen vaak anders denken, is een vloerkleed een verstandige keuze wanneer u stof (en huisstofmijt) in uw woning tot een minimum wilt beperken. De textuur van een zachte vloerbedekking zorgt ervoor dat stofdeeltjes worden vastgehouden. Zo worden deze deeltjes minder snel ingeademd, wat een positief effect heeft op de luchtwegen. Het stof dat zich in het vloerkleed verzameld zuigt u met een stofzuiger weg.

Fotografie: Desso

Lees ook:
- Gezond binnenklimaat met vloerbedekking
- Vloerbedekking onderhouden. Zes tips!
- 5 voordelen van vloerbedekking

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
1/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
2/6
VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DRUNEN
€ 3.650.000
1/5
HARDENBERG
€ 629.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
MIJNSHEERENLAND
€ 1.750.000
4/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.