23 oktober 2011

Vloerbedekking onderhouden

Zes gouden tips!

Vloerbedekking onderhouden
Net als elk willekeurig ander gebruiksvoorwerp vraagt een vloerkleed of vloerbedekking om onderhoud. Door dit op de juiste manier uit te voeren voorkomt u onnodige schade en gaat uw kleed een stuk langer mee!

Zes gouden tips voor het onderhoud van uw vloerbedekking

Tip 1: Vuil buiten de deur
Zorg ervoor dat vuil op straat blijft en dat huisgenoten dit niet mee naar binnen nemen. Zo beschermd u uw vloerkleed tegen vlekken. Een rooster of borstelmat bij de deur helpt en voor de kinderen is de regel ‘schoenen uit’ niet eens zo’n gek idee.

Tip 2: Regelmatig stofzuigen
Leuk of niet; Het is een must om uw vloerkleed regelmatig stof te zuigen. Voor een stofvrij huis is twee keer het minimum. Laat u goed adviseren bij de aankoop van een stofzuiger, maar ga in ieder geval uit van een onderdruk van minimaal 160 milibar.

Tip 3: Wees snel met vlekken
Veel vlekken zijn redelijk gemakkelijk te verwijderen, zonder dat daar hele bijzondere flesjes en goedjes aan te pas hoeven te komen. Een oude handdoek nat maken, uitwringen en de vlek ermee deppen – zo vaak als nodig – is vaak voldoende. Geef de vlek vervolgens de tijd om op te drogen. De föhn kunt u laten liggen, want de warmte kan de vlek mogelijk fixeren.

Tip 4: Professionele schoonmaak & reparatie
Laat uw vloerbedekking of vloerkleed eens in drie à vier jaar reinigen door een professional. Stof, huisstofmijt en motten krijgen zo geen kans. Ook het herstellen of restaureren van vloerkleden kunt u beter door een vakman laten uitvoeren.

Tip 5: Slim omgaan met gebruik en zonlicht
Door uw vloerbedekking regelmatig anders neer te leggen, voorkomt u dat bepaalde punten intenstiever gebruikt worden dan andere. Ook zonlicht wordt zo beter ‘verdeeld’ over het oppervlakte. Kleuren kunnen verschieten door zonlicht en dat probleem vermindert u op deze manier.

Tip 6: Gebruik een ondertapijt
Door een ondertapijt neer te leggen onder uw vloerkleed voorkomt u schuiven en kruipen van het kleed. Een ondertapijt kan ongelukken – aldanniet met hapjes en drankjes – voorkomen. Een fijne bijkomstigheid is dat een ondertapijt zorgt voor extra isolatie in de ruimte.

Fotografie: Desso

Lees ook:
- Gezond binnenklimaat met vloerbedekking
- 5 voordelen van vloerbedekking
- Kleuradvies over de vloer

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OIRSCHOT
Prijs op aanvraag
1/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
3/6
ZEIST
Prijs op aanvraag
4/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
5/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
1/5
DOKKUM
€ 795.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
BAARN
€ 895.000
4/5
LEENS
€ 650.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag