25 juni 2013

Spaans meubilair in een Scandinavisch jasje

De juiste combinatie

Meubels van het Spaanse meubelbedrijf Treku
Door open te staan voor invloeden van buitenaf en te leren van anderen kan je tot de mooiste ontwerpen komen. Dat bewijzen de ontwerpers van het Spaanse meubelbedrijf Treku, die met een leergierige blik naar Scandinavische ontwerpers en hun meubels keken.
De ontwerpers van het Spaanse meubelbedrijf Treku keken naar Scandinavische ontwerpers en hun designs. Van hen leerden ze dat de schoonheid van een meubelstuk ligt in de eenvoud, het volgen van een traditie en natuurlijke elementen. Door dit te combineren met elementen van nu wordt een sensuele en boeiende omgeving gecreëerd. Slechts een beperkt aantal materialen ondersteunen dit warme, vriendelijke en inspirerende gevoel. In de collectie Aura Nordic werd om deze reden gekozen voor eikenhout als basismateriaal, waar zijn sterke, duurzame en persoonlijke karakter goed tot zijn recht komt.


Spaanse meubelmakers Muebles Treku

De geschiedenis van het Spaanse meubelbedrijf Muebles Treku gaat terug tot het jaar 1947. Vanuit een atelier in het kustplaatsje Zarautz, waar een langbestaande traditie op het gebied van houtbewerking bestond, maakte de organisatie snel naam met de productie van kwalitatief hoogwaardige meubels voor klassieke slaapkamers. Het bedrijf onderging een proces van industrialisering onder toezicht van de tweede generatie van de familie. Zo groeide het kleinschalige familiebedrijf naar een bedrijf dat massa productie voerde en investeerde in de laatste technologiën op het gebied van interieur. In 1970 bediende de organisatie de hele Spaanse markt en werden de eerste meubellijnen van de hand van eigen en externe designteams op de markt gebracht. Inmiddels is de derde generatie van het familiebedrijf aan de macht gekomen en bedient het bedrijf niet alleen meer de Spaanse markt, maar ook de Europese en de Amerikaanse. Maar nooit raakten zij verwijderd van hun initiële ambities rechtlijnig en samenhangende collecties te maken.

Bron: www.treku.es

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AALSMEER
Prijs op aanvraag
1/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
2/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
4/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
5/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

BLARICUM
Prijs op aanvraag
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
3/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
4/5
HUIJBERGEN
€ 865.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag