16 januari 2014

Bijzondere trappen

Naar grote hoogte stijgen

trap als eye catheter in je interieur
Deze maand staat Residence in het teken van Slimme Vondsten. Dit kun je op vele verschillende manieren vertalen naar je interieur. Vandaag aandacht voor een hele slimme vondst, die de meeste van ons als vanzelfsprekend beschouwen: de trap.

Een trap zorgt ervoor dat je van de ene verdieping naar de andere verdieping kan. In de meeste interieurs is de trap weggewerkt in de gang en ‘versierd’ met een donker gekleurd tapijt. Zonde! Hij kan juist een geweldige eye catcher zijn. Weten welke soorten trappen er zijn voordat je zelf aan de slag gaat? Lees dan het artikel Trappen: functioneel en stijlvol.

De bocht om


Trappen hoeven niet in een rechte lijn naar de volgende verdieping te lopen. Speel juist met onverwachte bochten voor een bijzonder effect. Zo creëer je meer spanning in je interieur en wordt een trap een soort kunstwerk. Denk ook in tegenstellingen: in een interieur met rechte lijnen, springt een sierlijke wenteltrap eruit. En in een klassieke woning kan een strakke, minimalistische trap juist heel mooi zijn.

Vorm van de trap


Om het uiterlijk van een trap interessant te maken, kan ook gespeeld worden met de vorm van de treden. Zo kun je kiezen voor enkele, losse planken als treden of juist het oog bedriegen met verf. Of maak er een soort muizentrap van. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Materiaalkeuze


Kies voor een ander materiaal dan het veelgebruikte hout voor je trap. Bijvoorbeeld beton, glas of staal. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Lees daar meer over in het artikel Trappen van hout, glas en staal. Wanneer een bijzonder materiaal gecombineerd wordt met een andere vorm van de treden, is je trap gegarandeerd de blikvanger van je interieur.

Tweede functie


Weinig opbergruimte? Vaak is er loze ruimte onder een trap. Deze kun je goed gebruiken door er opbergruimte van te maken. Je kunt de hele trap hiervoor gebruiken of slechts een paar treden. Creëer een grote voorraadkast, losse kastjes en lades of een paar vakken. De keuze hangt af van jouw smaak en stijl.

Geef de trap een kleurtje


Mocht de trap in jouw interieur niet zo makkelijk te vervangen zijn, dan kun je hem altijd nog in een gedurfde kleur verven of bekleden met een gewaagde stof. Je kunt zelfs kiezen voor beiden: een traploper bedekt alleen het midden van de treden. De mooie kleur van de trap is dan ook nog duidelijk zichtbaar. Meer weten over traplopers? Lees dan het artikel Traploper als blikvanger.
Trapleuningen lenen zich ook uitstekend voor een experiment met kleur of het gebruik van andere materialen. Tip: koperen of marmeren leuningen. Al dan niet uit een potje.

Lees ook over verschillende soorten trappen en traplopers als blikvanger.

Bron: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
2/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
3/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
4/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
5/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LEENS
€ 650.000
1/5
BAARN
€ 895.000
2/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
3/5
DOKKUM
€ 795.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag