14 juli 2014

Kunst in de basis

8X Kunst in huis als uitgangspunt van het interieur

Kunst in huis kan het uitgangspunt zijn van je interieur
Haal kunst in huis als je gegrepen wordt door een bepaald werk? Het zou zomaar eens de perfecte basis voor je interieur kunnen zijn! Plaats het kunstwerk, schilderij of de foto op een centrale plek en pas het kleurenschema voor je interieur er op aan. Acht voorbeelden!

Acht keer kunst in huis

Een goede graadmeter voor de interieurstijl die bij je past is je persoonlijke voorkeur voor kunst. Laat je favoriete kunstwerk de ultieme inspiratiebron zijn voor de stijl die je in je interieur toepast. Dat hoeft geen een-op-een kopie te zijn en het kunstwerk hoeft er niet eens in voor te komen. Laat je inspireren door de kleuren, de stijl en de vormen en creëer je ultieme eigen interieur.

1. Kunst in huis: Grafische print in pastel met zwart

Een grafisch werk met pastelkleuren en zwart in de basis vormt de inspiratiebron voor een interieur met dezelfde kleurtinten. Klodders verf geven het kleurenpallet mooi weer.

2. Kunst in huis: Een dramatische polaroid als inspiratie


De polaroid vormt de inspiratiebron voor een zwaar en dramatisch interieur in dezelfde kleuren. Voor een toegankelijker interieur neem je dezelfde kleuren, maar dan een aantal tinten lichter.

3. Kunst in huis: Een schets van een ballerina als bron van inspiratie

Vertaal een eenvoudige schets van een ballerina naar een romantisch interieur met klassieke elementen. Spitzen zijn decoratief neer gezet en gecombineerd met accessoires die de stijl ondersteunen, zoals parfumflessen, een echte roos en een sieraad.

4. Kunst in huis: Zwartwit en grafisch

De polaroid foto van de hand van fashion fotograaf Cathleen Naundorf dient als inspiratiebron voor een interieur met zwartwit en grafische vormen in de basis. Decoreren is niet moeilijk; kies accessoires die je mooi vindt in de combinatie zwart-wit. Door een felle kleur toe te voegen maak je het geheel spannender.

5. Kunst in huis: Popart-kleuren in een klassiek interieur

Cartoon in popart-stijl van Jaymes Rodriguez dient als inspiratiebron voor een interieur met dezelfde kleuren. Het kussen met popart-print komt van Etsy.com en is een handige accessoire met ook dezelfde kleurstelling. Lees ook over de geschiedenis van popart >>

6. Kunst in huis: Aquarel vlinders als inspiratiebron

Een aquarel-schilderij van drie vlinders als inspiratiebron van een een muurschildering. Aquarel kan ook als inspiratiebron dienen voor een dromerig interieur. Daar hoeft geen aquarel aan te pas te komen!

7. Kunst in huis: Grafisch en natuurlijk

Poster met grafische print met papegaai; een interieur met dezelfde vormen en kleurtonen en een leefbaar interieur met natuurlijke tinten en materialen.

8. Kunst in huis: Afrika in de hoofdrol

Foto van The Afropolitan Network; een pot van Ardmore Collectables en een interieur in Afrikaanse stijl.


Bron: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
1/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
2/6
REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
3/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
4/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
5/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 1.495.000
1/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag