27 oktober 2014

Zitkuilen in de woonkamer

Terug naar de jaren zeventig!

Zitkuilen in de woonkamer
Het was een ware trend in de jaren zeventig; een zitkuil in de woonkamer. Deze zijn weer terug van weggeweest. Zitkuilen creëren een intieme sfeer en zijn de perfecte plek om te kletsen met vrienden of familie. Residence selecteert een aantal mooie zitkuilen die passen in een hedendaags interieur.

Speelse uitstraling

Zitkuilen zijn er in alle soorten en maten. Het element zorgt voor een speelse uitstraling en past in verschillende interieurstijlen. Zo zijn er strak vormgegeven zithoeken die perfect passen bij een moderne interieurstijl en wat rommeligere zithoeken voor een retro look. Ook zijn er zitkuilen met subtiele Aziatische invloeden en een warme uitstraling.


Ontspannen sfeer


Een zitkuil is een fijne plek voor rust en ontspanning. Aangezien het een speciale plek is om bij elkaar te komen of jezelf terug te trekken, heerst er altijd een ontspannen en intieme sfeer. Om de hoek persoonlijk te maken, kun je kunst aan de muur hangen of persoonlijke vondsten op tafel zetten. Daarnaast werkt een haard altijd goed in een zithoek, vooral nu het weer kouder wordt buiten. Een haard kan ook als centraal punt in een zitkuil worden genomen.


Eyecatcher

Al in een vroeg stadium moet er met een zitkuil rekening worden gehouden, eigenlijk zelfs al bij de bouw van het huis. Tijdens de inrichting van een woonkamer is het lastig om te bepalen wat voor zitkuil goed bij het huis past. Je hebt bijvoorbeeld L-vormige banken, maar ook kuilen waarbij de bank helemaal rond gaat. De zitkuil is een zeldzaam verschijnsel, dus een eyecatcher in huis is het zeker.


Meer inspiratie


Meer over de woonkamerinrichten:
- 10 tips voor een persoonlijk interieur
- Kunst in de basis
- Kunst in huis
- De effecten van kleur

Beelden: home-designing.com, designcouncil.tumblr.com, desiretoinspire.net, freundevonfreunden.com, homeadore.com, home-designing.com, oliveryaphe.com, theglassfactory.wordpress.com, houzz.com.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
2/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
3/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
4/6
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 7.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
LEENS
€ 650.000
2/5
DOKKUM
€ 795.000
3/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
4/5
BAARN
€ 895.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag