29 oktober 2014

Inspiratie voor de woonkeuken

Keuken en woonkamer in één

Inspiratie voor de woonkeuken
De keuken wordt steeds meer een onderdeel van de woonkamer. Ze lopen in elkaar over en vormen een geheel. Je bevindt je vaker in dezelfde ruimte; het is daarom belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij deze kamer. Residence selecteert een aantal bijzondere interieurs met woonkeuken.

Kleuren combineren

Een interieur kan al snel hokkerig over komen. Huizen met weinig muren komen groter over dan huizen met veel muren. Daarnaast heb je veel meer opties voor het interieur als er geen scheiding zit tussen de keuken en de woonkamer. Het is dan wel van belang dat de keuken past bij de rest van het huis. Tip: gebruik kleuren die aansluiten bij het kleurenpalet in de woonkamer.


Creëer ruimte

Vooral in redelijk kleine appartementen werkt het goed om de keuken en woonkamer te combineren. Op deze manier kun je de kamer functioneel inrichten. Zo kun je de krukken bij de bar ook aanschuiven in de zithoek als er visite komt en kun je de keuken zo inrichten dat je extra opbergruimte creëert.


Op welk gedeelte de focus ligt in de woonkeuken, is aan jou. Is de eettafel een belangrijk onderdeel in het interieur? Hang er dan een bijzondere lamp boven als eyecatcher. Zo eist die hoek aandacht op.


Woonkeuken inrichten

Iedereen in het huis moet zich op zijn gemak voelen in de woonkeuken, daarom moet er ook voor ieder wat wils zijn. Hierbij kan gedacht worden aan: tijdschriften op tafel, een gezellige leeshoek, een televisie voor de bank en knutselspullen voor de kleintjes. Voor velen is het belangrijk dat de keuken opgeruimd is, maar als er geleefd moet worden is het fijn als er wel wat vertrouwde spullen op tafel liggen. Een interieur is pas eigen als er persoonlijke vondsten in huis staan of er kunst aan de muur hangt. Meer tips voor een persoonlijke interieur. Wees daarnaast niet bang om verschillende materialen en kleren te combineren. Kortom: ga je gevoel achterna, kies voor een uitgebreid kleurenpalet en durf te combineren.


Bron: home-designing.com

Meer over de woonkamerinrichten:
- 10 tips voor een persoonlijk interieur
- Kunst in de basis
- Kunst in huis
- De effecten van kleur

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
1/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
2/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
3/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
4/6
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LEENS
€ 650.000
1/5
DOKKUM
€ 795.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
BAARN
€ 895.000
4/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag