02 november 2014

Kleine woonkamer inspiratie

Van country chic tot eclectische glamour

Kleine woonkamer inspiratie
Niet iedereen heeft een grote woonkamer tot zijn beschikking. Dit hoeft niet te betekenen dat het interieur opgepropt oogt of een grote chaos is. Ook met een kleine ruimte zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Country chic

Natuurlijke elementen en houten balken vormen de basis in een country chic interieur. De elegante touch wordt in de onderstaande interieurs gecreëerd door de klassieke banken, fauteuils en kroonluchters.

Een wand is lichtgrijs geverfd, hiermee wordt de schouw geaccentueerd. Kleur aanbrengen op een bepaald gedeelte van de muur is een gemakkelijke manier om iets uit te lichten, een persoonlijke vondst of kunstobject bijvoorbeeld.


Modern chic

Een kleine woonkamer kan rijk worden ingericht en klasse uitstralen. Een goede stijl die deze look creëert is de interieurstijl modern chic; deze stijl is elegant en eigentijds. Klassieke meubelstukken worden gecombineerd met moderne varianten, zoals de transparante stoel Louis Ghost van Philippe Starck. Het interieur wordt persoonlijk door de fotolijsten en kunst aan de muur. Meer tips voor een persoonlijk interieur.


Neutrale tinten

Liefhebber van neutrale tinten? Deze werken goed in een klein interieur. Zorg wel voor een bepaalde print of accessoire die eruit springt, om het interieur spannend te maken. Ga bijvoorbeeld voor opvallende structuren op kussens of een bijzonder schilderij aan de muur.


Hoewel het misschien niet logisch klinkt, kun je in een kleine ruimte beter voor grote meubels gaan. Kies daarom voor een grote bank; als het past is een hoekbank een goede truc. Hiermee creëer je veel zitruimte, maar wordt het aantal meubels in een ruimte beperkt. Heb je een hoog plafond? Accentuur dit dan door een grote lamp te hangen aan het hoogste punt van het huis.


Kleur graag!

Voor de interieurliefhebbers die niet bang zijn voor kleur, selecteert Residence een aantal uitgesproken, kleurrijke woonkamers. In het eerste interieur worden verschillende stijlen gebruikt, die zorgen voor een eclectische ruimte. Abstracte kunst wordt gecombineerd met een klassieke felroze bank. De haard is niet afgewerkt en een oude koffer krijgt een nieuwe functie als salontafel.


In een kleine woonkamer is opbergruimte meestal schaars. Een op maat gemaakte boekenkast creëert veel ruimte en is een verrijking van het interieur. Verf deze in een opvallende kleur en het is meteen een eyecatcher in huis. Als je de muren liever licht wil houden, is een opvallend vloerkleed een idee of kleurrijke kussens met bloemenprint.


Een kleine woonkamer hoeft dus niet te betekenen dat het niet stijlvol kan worden ingericht. Daarnaast zijn er verschillende interieurstijlen die kunnen toegepast worden in huis.

Lees meer over woonkamer inrichten:
- 10 tips voor een persoonlijk interieur
- Kunst in de basis
- Kunst in huis
- De effecten van kleur

Beelden: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
2/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
3/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
4/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BAARN
€ 895.000
1/5
LEENS
€ 650.000
2/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
DOKKUM
€ 795.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag