09 mei 2016

Meester in handgemaakt interieur

Ambachtelijk handwerk door Timothy Oulton

Handgemaakt design van Timothy Oulton
Tim Oulton heeft een visie. Kosten noch moeite worden gespaard om de perfecte meubels te creëren met een hedendaagse twist, maar met de voeten in de historie van het Brits erfgoed. En dat allemaal met de hand en op ambachtelijke wijze.

Doordat elk stuk van Timothy Oulton met de hand wordt gemaakt, is elk meubel uniek. Er wordt gebruik gemaakt van oude materialen die elk hun eigen leven met zich mee dragen en unieke finishes toevoegen aan een product. Maar om het hout van een oude Chinese vissersboot te kunnen hergebruiken en voldoende goed materiaal over te houden voor een nieuw meubel, moeten soms wel 600 oude spijkers verwijderd worden. Met de hand.

De Axel-collectie is gemaakt het ontmantelde hout van Chinese vissersboten gecombineerd met industrieel staal. De jarenlange blootstelling aan de zee en de elementen levert uniek hout op met elk een eigen tekening, textuur en kleur.

Alles voor authenticiteit

Het resultaat van het vintage hout en de nieuwe ontwerpen die ermee worden gemaakt, zijn die moeite meer dan waard. ‘Het kan 18 maanden duren voor een idee tot een product geworden is, maar dat loont. Het is zelfs nodig om iets zo uniek en authentiek neer te zetten als wij willen met Timothy Oulton’, aldus oprichter en creatief brein Tim Oulton.

Handbewerkt leer

Het leer dat gebruikt wordt bij Timothy Oulton wordt met de hand bewerkt, om ook hier die unieke sensatie te bewerkstelligen. De inspiratie kan een antieke stoel zijn, een afgedragen tas of zelfs de slijtage op een met leer bekleed handvat. Om de juiste afwerking te verkrijgen word de huiden zorgvuldig geselecteerd, beschermt met olie en aniline kleurstof, en vervolgens met de hand bewerkt zo vaak als nodig is, om het juiste resultaat te bereiken. Een collectie tijdloos leer ontstaat, stuk voor stuk uniek met vintage look en boterzachte feel. Met verstrijken van de tijd wordt ze alleen maar mooier.

Westminster sofa: het capitonneren kost tijd, elke knoop wordt er individueel met de hand in genaaid. Het leer wordt met de hand keer op keer bewerkt tot de juiste vintage look ontstaat.

Vintage met comfort

Veel van de ontwerpen zijn direct geïnspireerd op vondsten die zijn gevonden op vlooienmarkten over de hele wereld. Oude vissersboten, 100 jaar oud Engels hout en bootschroeven krijgen bijvoorbeeld een tweede leven in de designs van het merk. De oude materialen gaan hand in hand met moderne veringen, vullingen en andere comfort-verhogende ingrepen. Het resultaat: eigentijds comfort met een vintage look en uniek design.

Een oude reiskist uit 1914, gevonden op een antiekmarkt, vormde de inspiratie voor de Globetrekker-collectie. Een collectie kasten en salontafels met dezelfde unieke details, maar up to date gemaakt door het canvas te vervangen voor aluminium.

Links fauteuil Aviator Tomcat: alsof je in de cockpit van de Grumman F-14 Tomcat straaljager plaats neemt.


Bezoek de showroom

De showroom aan de Amstelveense weg, gevestigd in de voormalige Schinkelkerk, is het bezoeken waard. Je ontdekt er de volledige collectie in een inspirerende setting onder het genot van een glas champagne. Van art deco glamour tot stadse loft interieurs; de ambassadeurs kunnen je helpen met de inrichting van je volledige huis. Voor lezers van Residence geldt er een speciale korting van 15%. Claim de voucher en lees de voorwaarden.

Timothy Oulton, Amstelveenseweg 136, Amsterdam.

Dit is een sponsored story voor Timothy Oulton.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
2/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
5/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BAARN
€ 895.000
1/5
LEENS
€ 650.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
4/5
DOKKUM
€ 795.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag