22 november 2017

Deze 10 moet je zien op PAN Amsterdam

Maak je interieur persoonlijk en eigen

De 10 favorieten van Residence op PAN Amsterdam 2017
De kunstbeurs PAN Amsterdam is in volle gang. Vele liefhebbers struinen langs de verschillende galeries en kunsthandelaren. Voor de beginnende kunstverzamelaar kan het overweldigend zijn. Daarom zetten wij onze tien favorieten op een rij om je op weg te helpen.

Om het voor jou, de bezoeker, zo makkelijk mogelijk te maken hebben we onze tien favorieten gelijk op volgorde van een looproute gezet. Op deze manier pak je alle highlights mee en kom je over de hele beurs. Treed binnen in de wereld van kunst en rariteiten en laat je verwonderen.

50. Residence x The Wunderkammer

Begin je tocht bij onze kamer ingericht door The Wunderkammer. Vraag alles over wat je ziet aan een van de specialisten van The Wunderkammer en heb je vragen over je interieur of over Residence, dan is er elke dag iemand van de redactie aanwezig die je daar een antwoord op kan geven. Wellicht loop je hoofdredacteur Miluska van 't Lam wel tegen het lijf.

74. Morentz

Altijd een aanrader is vintage designgalerie Morentz uit Waalwijk. Matthijs Hoveijn (40) is in 2006 uit liefde voor mooie meubels en bijzondere verlichting begonnen met FabriekNL. Het aanbod is zeer divers, van designklassiekers tot onbekende ontwerpen. ‘De collectie is heel eclectisch. Ik wil mensen graag verrassen met onze vondsten.’ Aldus Hoveijn. Inmiddels is FabriekNL uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een internationale naam, Morentz. Morentz is gevestigd in een voormalige schoenenfabriek in Waalwijk. Behalve een showroom is er ook een atelier waar meubels, indien nodig, worden gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd.


Showroom Morentz

114. Kunstgalerij Albricht

De oude meesters mogen natuurlijk niet ontbreken in onze favorietenlijst. Wij vielen voor 'Boeket in Vaas' van Hollandse meester Jan Sluijters. Bij deze kunstgalerij word je even meegenomen terug in de tijd. Een echte klassieker is hier te vinden.


'Boeket in Vaas', Jan Sluijters

85. De Galerie van Piet Hein Eek

Vorig jaar was vreemde eend in de bijt Piet Hein Eek al te bewonderen op PAN Amsterdam met de jonge kunstenaars die hij vertegenwoordigd. Dit was een groot succes en dus zien we ze deze niet meer zo vreemde eend weer terug. Wat ons betreft een verfrissende nieuwkomer die met diverse kunstenaars en eigen werk een eclectisch beeld neerzet.

Vorig jaar spraken wij Piet Hein Eek over zijn entree op de PAN. Bekijk hier het interview.


Tegelkast, eikenhout met geglazuurd keramiek in samenwerking met Jeanine Eek

86. Dr. Lennart Booij, Fine Arts and Rare Items

Bij Lennart Booij viel ons oog meteen op de wand met Lalique items. De glazen objecten zijn van een onwaarschijnlijk hoog niveau. De meest geavanceerde technieken zijn gebruikt in combinatie met verfijnd detailwerk. Naar deze objecten kun je uren kijken, en voor the lucky few, ook kopen.


Lalique

148. Eigenmann Juwelen

Een hele eigen stijl heeft Puck Eigenmann met haar juwelen, a girls best friend tussen al het schilderijen- en antiekgeweld. De juwelen spreken voor zich en hebben niet veel uitleg nodig. Kijk en geniet!154. De Rijk Fine Art

Deze galerie specialiseert zich in concrete kunst en kunst van de zero/nul beweging. Met een ruime stand is hier modern werk te vinden van onder andere Walter LeBlanc.


'Twisted strings', Walter Leblanc

121. Kunsthandel P. de Boer

Een specialist in oude Hollandse en Vlaamse meesters. Opnieuw viel ons een floraal werk op. Dit keer van Jean Michel Picart met als titel 'Flowers in a glass vase on a stone ledge'.28. Kahmann Gallery

Fotoliefhebbers opgelet! Bij deze galerie moet je echt even langs als je van fotografie houdt. Zowel grote als kleine werken en kleur en zwart-wit fotografie zijn terug te vinden in deze stand. De specialist in fotografie toont een hele diverse collectie op de beurs, waar het oog van smult.


Tinotenda Mushore, Bastiaan Woudt

10. Axel Pairon Gallery

Zien we in veel stands donkere en klassieke kleuren op de muren, Axel Pairon heeft er voor gekozen om zijn gehele stand wit te houden. Hierdoor spatten de kunstwerken van de muur en vloer af. Een fris, kleurrijk beeld levert het op.


No cloudy days, Matteo Negri

21. Kunsthandel Inez Stodel

Zeldzaam en antiek zijn twee kernwoorden voor deze kunsthandel. Voor de kleine schatten moet je langs deze galerie gaan. Moeder en dochter werken samen om de mooiste items te vinden voor hun klanten.


Bois d'amourette, twee 18 karaat goden luipaard hoofden, met zwart emaillen vlekken en robijnen oogjes, Meesterteken 'Gay Frères' Circa 1960Rariteitenkabinet ingericht door The Wunderkammer

The eye has to travel >
Online shop Westwing introduceert vast assortiment >
Framework Studio wint readers award AD Germany >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
1/6
BREUKELEN UT
€ 3.995.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 6.850.000 k.k.
3/6
HILVERSUM
€ 3.975.000 k.k.
4/6
BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
5/6
BLARICUM
€ 2.997.500 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9

  • KUNST
  • Franse flair in staal
  • Thuis bij Lita Cabellut
  • Kunstnerds op Mallorca
  • Haute couture interieur
  • Kunsteiland Naoshima
  • 3 dubbele Art Stories

Meest bekeken

ZEIST
€ 539.000
1/5
SCHOONHOVEN
€ 1.275.000
2/5
MIDDELBURG
€ 575.000
3/5
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod