Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Blekerij 52
MAASTRICHT
Prijs op aanvraag
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
529 m² (697 m²)
Aantal kamers
11 (4 slaapkamers)
Zoekcode
61353
Blekerij 52
MAASTRICHT

'Maastricht wordt ook wel de meest Mediterrane stad van Nederland genoemd. De uitstraling van de stad, de manier van leven en genieten van het leven, zorgt er voor dat deze mooie stad bij iedereen bekend en geliefd is.' (2019, Residence Magazine)

Maastricht; inderdaad een heerlijke bruisende stad aan de Maas. Deze plek is enorm veelzijdig en rijk aan historie en cultureel erfgoed. Van oudsher vestigden zich entrepreneurs op deze strategisch goed gelegen handelsplek. Zo ook eind 19e eeuw toen Louis Leonard Joseph L'hoëst bij heeft gedragen aan de oprichting van de papierfabriek die we heden ten dage kennen als SAPPI. Om zich samen met zijn gezin te kunnen huisvesten liet Jospeh L'hoëst als eerste na het afschaffen van de vestingwet in 1867 direct aan de Maas een riante villa bouwen. Uniek in zijn soort en gezien haar ligging start van een stedelijke ontwikkeling welke uitmondde in de residentiële wijk 'Villapark/Sint Pieter'. Vele welgestelden lieten hierna op deze plek prachtige villa's bouwen.

De nog steeds indrukwekkende villa L'hoëst is ontworpen door architecten Rémont & Fils uit Luik (B) die voor deze uitzonderlijke locatie met zicht op de Maas kozen voor een eclectische stijl. Deze voor deze periode kenmerkende stijl is verzamelnaam voor een groot aantal historische stijlen waarvan men, naar zeggen, het beste heeft gecombineerd in villa L'hoëst. Met name een decoratieve toepassing van elementen in combinatie met een uniek lijnenspel geven villa L'hoëst een bijzonder en statig cachet. Niet voor niks dat deze verborgen parel ook heden ten dagen alleszins allure uitstraalt. Door de jaren heen heeft deze locatie diverse functies gekend. Zo is er lange tijd in gewoond, hebben er diverse bedrijven kantoor in gevestigd en is villa L'hoëst thans in handen van een monumentale bewonderaar die villa L'hoëst zal brengen naar het comfort van hedendaags leven waarbij de indrukwekkende historie van deze plaats gerespecteerd blijft.

'De gaafheid van de villa is in redelijke mate bewaard gebleven, de cultuur- en architectonische zeldzaamheidswaarde is redelijk groot' (Monumentenregister)

Thans in verkoop via SmartProperty Makelaardij deze exclusieve monumentale villa bekend als 'villa L'hoëst'. Uniek gelegen aan de Maas en een parel als het gaat om monumentaal erfgoed. Een plek met een zeer indrukwekkende historie en tal van mogelijkheden.

BEGANE GROND
Vanaf de doodlopende weg 'Blekerij' komt u aan bij het omheinde perceel van Villa L'hoëst. Hier is tevens een private parking met ruimte voor 6 auto's, toegang naar het souterrain en een achtergelegen tuin.

TUIN
Door het aankopen van een deelperceel is er aan de achterzijde van de villa een extra buitenruimte gecreëerd.

Via het bordes komt u bij de hoofdentree van de villa. Hier zullen u en uw gasten direct worden bevangen door de gratie van deze monumentale plek. Marmeren vloeren, hoge plafonds tot wel 4.60 meter met zeer fraaie ornamentiek en de hoge deuren bieden uitermate statig cachet. Er zijn twee grote ruimtes voorzien van visgraten eikenvloer en Het bewaard gebleven trappenhuis brengen u naar uw verdieping.

SOUTERRAIN
De gehele villa is onderkelderd.

1e VERDIEPING
Via de vaste trap met grote raampartij en zicht op de achtertuin komt u op de eerste verdieping. Ook hier gaat de gratie van villa L'hoëst door met grote ruimtes, behouden ornamenten en vloeren, veel lichtinval en een prachtig zicht op de Maas. Er is toegang naar het balkon (5 m2) boven de entree.

2e VERDIEPING
Deze verdieping, eveneens te bereiken via het trappenhuis werd gebruikt als slaapgedeelte. Ook hier aangenaam lichtinval en grote ruimtes.

BIJZONDERHEDEN
- Per direct te aanvaarden
- Perceel: 697 m2
- thans vergund met 3 wooneenheden
- zie ook: https://www.smart-property.nl/villa-lhoëst.html

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn indicatief.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs Prijs op aanvraag
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 4 mei 2021
Bouw
Soort object Woonhuis
Woning type Vrijstaande woning
Ligging Aan vaarwater
Inhoud
Woonoppervlakte 529 m²
Inhoud 2618 m³
Perceeloppervlakte 697 m²
Indeling
Aantal kamers 11
Aantal slaapkamers 4
Buitenruimte
Tuin 77 m²
Garage 0 m², 1 auto's
Contact
Bedrijfsnaam SmartProperty Makelaardij
Adres Wilhelminasingel 118
6221 BL Maastricht
Nederland
Telefoon +31(0)43 - 851 61 88
Contactpersoon
Naam Sjoukje Potten-Richter
Telefoon 0618674489
Woningen in de buurt

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top