Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Diefdijk 47
LEERDAM
€ 995.000 k. k.
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
273 m² (1590 m²)
Aantal kamers
10 (4 slaapkamers)
Zoekcode
93641
Diefdijk 47
LEERDAM

De naam van dit fraaie herenhuis, Het Dordtse Huis, heeft alles te maken met de rijke geschiedenis ervan. Ooit gebouwd door bestuurders van het Waterschap Dordrecht die groot belang toekenden aan de Diefdijk. Het was immers deze belangrijke dijk die zorgde voor droge voeten in Zuid-Holland. De Diefdijk is daarmee een eeuwenoude dijk, onderdeel van Unesco Werelderfgoed de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit prachtige object oogt aan de voorkant als een herenhuis. Maar wie aan de achterzijde staat, ziet een robuust kasteel dat zich eeuwenlang moeiteloos staande wist te houden. Ook de unieke ligging aan de Wiel van Bassa komt dan in beeld. Dit wiel van 13 hectare groot en circa 8 meter diep is ontstaan bij een dijkdoorbraak in 1573 en is nog altijd het grootste wiel van Nederland.

Fraai wonen in een rijke geschiedenis
Naast een uitzonderlijke ligging biedt dit herenhuis enorm veel woon- en leefruimte van hoge kwaliteit. Met op de begane grond aan de voorzijde twee grote kamers met schouw, fraaie vloeren, hoge plafonds en dito ramen. Aan de achterzijde zijn zowel een ruime slaapkamer met daarnaast een kleedkamer en badkamer alsook de moderne keuken gesitueerd. De verdieping is verbouwd met respect voor het verleden en telt drie slaapkamers, een inloopkast en een moderne badkamer. Daarboven een riante bergzolder. Boven het achterhuis is een grote separate zolderverdieping. Het souterrain met eigen toegangsdeur is zichtbaar aan de verlaagde achterzijde. Deze riante ruimte is onderverdeeld in een ‘gestapelde’ kelder (met toilet) en twee kelderkamers waarvan een met berging.

Een tuin als een schiereiland
Vanaf de Diefdijk is de afrit naar onderen richting de schuur, met veranda en haard en daarnaast parkeerruimte. Aan de voorzijde beplanting met hagen en lindenbomen. De ruimte ligt vooral achter de woning. Als een soort schiereiland wordt de achtertuin begrensd door het water van de Wiel van Bassa. Echt schitterend. Diverse gronden rondom de wiel zijn in eigendom van stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Dat geldt ook voor dit aanbod.

Download het magazine van deze woning met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 995.000 k. k.
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 10 mei 2022
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode < 1906
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 273 m²
Inhoud 1752 m³
Perceeloppervlakte 1590 m²
Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 4
Aantal badkamers 2
Contact
Bedrijfsnaam De Landerije - Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen
Adres Stadhuisstraat 2
4147 CE Asperen
Nederland
Telefoon 088-0044244
Contactpersoon
Naam Gernant Temminck
Telefoon 06-30825336
E-mailadres info@landerije.nl
Woningen in de buurt

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top