Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Eemnesserweg 97
BAARN
€ 2.000.000 k. k.
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
567 m² (3575 m²)
Aantal kamers
11 (6 slaapkamers)
Zoekcode
29896
Eemnesserweg 97
BAARN

Courbe Voie; een riante villa met een rijke geschiedenis.

Aan de mondaine Eemnesserweg staat een aantal riante villa’s die gezamenlijk een uniek ensemble rondom de Rusthoekweide vormen. “Door het prachtige zicht op Rusthoek en de Schotse Hooglanders, zie ik mijn eigen Ruysdael” aldus de moeder des huizes die vanuit de salon van Courbe Voie naar buiten keek. Courbe Voie is gebouwd eind negentiende eeuw in neorenaissance stijl door Nicolaas Redeker Bisdom. Dat kwam als volgt. Nadat Bisdom in 1881 zijn eigen Villa Benthuijs had gebouwd, kreeg hij van Boldoot (de bekende eau-de-cologne fabrikant) in 1885 de opdracht voor Courbe Voie. Op een prachtig omhooglopend perceel van 3.575 m² verrijst vervolgens de villa met woontorens en maar liefst vijf verdiepingen aan woonruimte. Volop ruimte voor Boldoot en ongetwijfeld ook voor het inwonende personeel. De karakteristieke torentjes en tal van authentieke details zijn nog altijd onveranderd aanwezig. Tegelijkertijd biedt deze unieke villa de volgende eigenaar alle ruimte en mogelijkheden om deze met een persoonlijke touch naar eigen inzicht te verbouwen.

De torens benadrukken de hoogte
Imposant oogt de villa vanaf de Eemnesserweg. En dat beeld blijft als u vanaf de oprijlaan arriveert bij het bordes met toegang tot de centrale hal in het huis. Kenmerkend zijn de woonkamer met serre en overkapping en de prachtige salonkamer aan de voorzijde: let op de halfronde uitbouw met tuinzicht. Door de verhoogde parterre beschikt u over een groot souterrain met maar liefst zes kamers. Met daarin vroeger onder andere de dienstkeuken met goederenlift naar de woonkamer. Het trappenhuis vanuit de hal voert naar de drie verdiepingen. Op de eerste verdieping is nu tijdelijk een keuken gerealiseerd, met balkon aan de voorzijde, en twee grote slaapkamers waaronder de master bedroom met inloopkast en badkamer. De tweede verdieping bestaat uit vier slaapkamers en twee badkamers en daarboven de zolder. Op stand wonen of een kantoor of praktijk aan huis? Het mag duidelijk zijn dat Courbe Voie u dit allemaal heeft te bieden.

Parkachtige tuin
De villa ligt op gepaste afstand van de Eemnesserweg. Met rondom tuin en een oprijlaan naar de bordestrap. Aan de overzijde ziet u de Schotse Hooglanders grazen met daarachter het fraaie buitenhuis Rusthoek. De tuin heeft een parkachtige uitstraling met gazon, borders en volwassen bomen en heesters. Aan de achterzijde van de villa geniet u volop van rust en privacy en heeft u alle mogelijkheden voor het creëren van een privé-paradijs. Voeg daaraan toe de centrale ligging van Baarn: in de driehoek Amersfoort, Utrecht en Amsterdam en dichtbij mediapark Hilversum. Ook dat maakt wonen hier geweldig.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 2.000.000 k. k.
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 18 september 2023
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode < 1906
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 567 m²
Inhoud 2253 m³
Perceeloppervlakte 3575 m²
Indeling
Aantal kamers 11
Aantal slaapkamers 6
Aantal badkamers 4
Luxe kenmerken indoor Bijkeuken
Contact
Bedrijfsnaam De Landerije - Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen
Adres Stadhuisstraat 2
4147 CE Asperen
Nederland
Telefoon 088-0044244
Contactpersoon
Naam Gernant Temminck
Telefoon 06-30825336
E-mailadres info@landerije.nl
Woningen in de buurt
Back to top