Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Manpadslaan 8
VOGELENZANG
€ 1.300.000 k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
280 m² (26713 m²)
Aantal kamers
6 (3 slaapkamers)
Zoekcode
37847
Manpadslaan 8
VOGELENZANG

Vrijstaande voormalige rentstal “Stal Oud Woestduin” gelegen in het groen!

Deze vrijstaande voormalige renstal “Stal Oud Woestduin” ligt verscholen achter een indrukwekkend landschap van in totaal 26.713 m² en grenst direct aan natuurreservaat Oud Woestduin, Vinkenduin en Leyduin. Hier heb je de voordelen van wonen midden in de natuur; veel rust en privacy en op korte afstand van Heemstede en Haarlem. Het beste van 2 werelden, waar het wonen op een prachtige locatie en het houden van dieren goed gecombineerd kan worden.
Deze historische renstal is rond 1900 gebouwd naar ontwerp van de architect D.E.L van den Arend, behorende bij de voormalige renbaan “Woestduin”.

Het elektrische toegangshek brengt u via de 350 meter oprijlaan, omringd door grote bomen, naar het woonhuis met paardenstal. Er is een grote carport voor in ieder geval 4 auto’s met daarnaast voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een paardentrailer.

Het gebouw is ronduit fascinerend. De grote openslaande houten staldeuren geven toegang tot de woning met een woonoppervlakte van 280 m², met de keuken/eetkamer op de begane grond. Onder de zijvleugels van de voormalige renstal bevinden zich in totaal 16 (paarden)boxen met originele houten deuren, 8 aan de westzijde en 8 aan de oostzijde. Typerend zijn de mooie gewelven die overal in de plafonds terugkomen. Onder vergunning kan eventueel een deel van de stallen tot woonruimte worden verbouwd. Boven, en deels beneden, is het woongedeelte met 280 m² woonoppervlakte (te moderniseren).

De omliggende tuin heeft een sfeervol terras, een perfecte locatie om te genieten van dat wat de natuur te bieden heeft. Op het achterliggende stuk land bevinden zich de paardenweiden en de voormalige moestuin. Tevens is er een hooimijt van ca. 60 m² met een betonnen vloer en hooizolder.

Dit indrukwekkende perceel heeft een oppervlakte van in totaal 26.713 m². Deze is uitgegeven in erfpacht door Stichting Landschap Noord-Holland. De erfpachtcanon is jaarlijks € 23.000,- (deels aftrekbaar van de belasting) en loopt voor 30 jaar vanaf het moment van levering.

Op fietsafstand van station Heemstede-Aerdenhout en tevens op korte afstand van het historische centrum van Haarlem, het dorp Heemstede, het strand en de duinen.

Zowel wat locatie en ligging betreft, absoluut een uniek object!

Bijzonderheden:
• Het pand dient gemoderniseerd te worden
• Woonoppervlakte: 280 m²
• Perceeloppervlakte: 26.713 m²
• Bouwjaar: rond 1900
• “Stal Oud Woestduin” ontworpen door de architect D.E.L. van den Arend, in 1980 verbouwd naar woning met paardenstal
• Toegewezen als rijksmonument
• Royaal perceel voorzien van 350 meter oprijlaan, aangelegd terras, paardenweide, hooimijt, moestuin en voormalige rijbaan (gemakkelijk terug te brengen)
• Beveiligd elektrisch toegangshek
• Erfpacht canon ca. € 23.000,- per jaar, 30 jaar vanaf aanvang eigendomsoverdracht
• Erfpacht uitgegeven door Stichting Landschap Noord-Holland
• De canon van € 23.000,- per jaar wordt meegerekend bij de financieringsaanvraag (indien van toepassing)
• Gelegen aan de Leidsevaart, tussen Heemstede en Vogelenzang. Nabij de gezellige winkelstraat van Heemstede-Aerdenhout of van Bennebroek
• Op fietsafstand van het historische centrum van Haarlem, het strand en de duinen
• Niet geschikt voor bedrijfsmatige activiteiten, het is toegestaan om maximaal 5 privé paarden te houden
• Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 1.300.000 k. k.
Aangeboden sinds 21 december 2022
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode < 1906
Woning type Vrijstaande woning
Ligging Aan bosrand
Inhoud
Woonoppervlakte 280 m²
Inhoud 1785 m³
Perceeloppervlakte 26713 m²
Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 1
Buitenruimte
Tuin 26709 m²
Garage 0 m², 1 auto's
Contact
Bedrijfsnaam JRS Makelaars Heemstede
Adres Zandvoortselaan 107/109
2106 CL Heemstede
Nederland
Telefoon 023 - 525 90 91
Contactpersoon
Naam Wendy van Wayenburg
Telefoon 0235292929
Woningen in de buurt
Back to top