Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Mr. H. Enschedeweg 15, Aerdenhout
Aerdenhout
€ 2.100.000 k. k.
Beschikbaar
Soort woning
Villa
Oppervlakte
748 m² (2764 m²)
Aantal kamers
17 (8 slaapkamers)
Zoekcode
80726
Mr. H. Enschedeweg 15, Aerdenhout
Aerdenhout

Dit prachtige landhuis, Habeo Horam, van 748 m2 (NEN Gemeten), met tennisbaan, is uniek in zijn soort. De villa, een gemeentelijk monument werd in 1908 ontworpen door de gerenommeerde Haarlemse architect Jacob van den Ban en beschikt over vele originele kenmerken en details en bovenal een zeer rijke geschiedenis. De gevels, de indeling en de glas in lood ramen hebben na 1908 slechts kleine aanpassingen ondergaan waardoor de villa zeer authentiek is. Villa Habeo Horam is meerdere malen als filmlocatie gebruikt en is veelvuldig beschreven in de literatuur. De woning dient gerenoveerd en gemoderniseerd te worden.

Indeling:
Begane grond:
De hoofdingang ligt aan de westelijke zijde van de villa. Achter de vestibule is de majestueuze hal gesitueerd. Deze centraal in het huis geplaatste hal, die toegang geeft tot alle vertrekken, is zeer indrukwekkend te noemen. Kenmerken zijn o.a. het authentieke U-vormige trappenhuis dat vrij zicht heeft op het plafond van de eerste verdieping, de bijzondere schouw en open haard met een houten bank en de prachtige glas en lood ramen( van de bekende glazenier J. Sabelis) over bijna de gehele lengte, die de ruimte een bijzonder mooi licht geven. Het meest imposante aan de hal is dat zowel de begane grond als de verdieping een hoogte hebben van ca. 4,4 meter. Zittend op de open haardbank kan men derhalve 9 meter omhoog kijken.
In de rechtervleugel bevinden zich de ruime salon, de eetkamer en de daarmee verbonden studeerkamer en serre. De vorstelijke eetkamer is voorzien van een houten parketvloer en open haard met een prachtige schouw. De serre is te bereiken via schuifdeuren en is geheel voorzien van glas in lood ramen, die deze ruimte een prachtige lichtinval geven. Over bijna de gehele breedte van de rechtervleugel ligt een riant bordes.
In de linker vleugel van de begane grond bevinden zich de vroegere biljartkamer, de keuken en bijkeuken en daarnaast de dessertkamer. De keuken beschikt over vaste kasten, een authentieke schouw en uitzicht op de tuin en de tennisbaan. De keuken, bijkeuken en dessertkamer hebben een granitovloer die schuil gaat onder een moderne vloerafwerking. Hier een extra entree aan de zijkant die leidt naar een hal met gasten wc, keuken, bijkeuken met wc en garage.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping ligt wederom de majestueuze hal centraal die toegang biedt tot alle vertrekken. Hier bevinden zich de riante speelkamer, de master bedroom, de dressing room en een tweede slaapkamer. In de linker vleugel bevinden zich aan een gang de badkamer, een separate wc met douche en een derde slaapkamer.
Habeo Horam heeft met de Dorische galerij en portico en het zuidelijke balkon met vaasvormige balusters over de gehele breedte van de rechter vleugel, duidelijk classicistische stijlkenmerken.

Zolder:
De zolder bestaat uit een gang die toegang biedt tot drie ruime slaapkamers en twee zolderruimtes.

Drie kelders: stook-, wek- en wijnkelder.

Tuin:
Het landhuis heeft een prachtige, zonnige tuin rondom. Aan de achterzijde meerdere terrassen met zicht op de goed onderhouden gravel tennisbaan, alwaar men de hele dag met familie en vrienden kan genieten van sport en spel.

Locatie:
Habeo Horam is centraal gesitueerd in de prachtige en charmante woonkern van Aerdenhout, nabij de duinen en het Noordzeestrand. De buurt kenmerkt zich door de vele groene, kindvriendelijke pleinen, sportverenigingen en goede scholen. Zo ligt de villa in de buurt van de Aerdenhoutse Mixed hockeyclub A.M.H.C. Rood Wit, de Koninklijke Haarlemsche Football Club H.F.C., de Cricket club Rood en Wit, Koninklijke Roei -en Zeil vereniging Het Spaarne en meerdere scholen, waaronder de ‘Schoolvereniging Aerdenhout-Bentveld’ om de hoek. Daarnaast ligt het vlakbij de dorpskernen van Aerdenhout en Heemstede met al hun faciliteiten, zoals gespecialiseerde winkels met divers aanbod, en goede restaurants. Amsterdam en Haarlem zijn gemakkelijk te bereiken. Het treinstation van Heemstede-Aerdenhout ligt op vijf minuten fietsafstand en Amsterdam en Schiphol op slechts 30 minuten autoafstand.

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: 748 m2 (NEN gemeten)
- Perceeloppervlakte: 2764 m2
- Eigen grond
- Renovatie nodig
- Gemeentelijk monument
- Gravel tennisbaan
- Kamers: 16
- Slaapkamers: 8
- Prachtige originele kenmerken en details
- 12 openhaarden
- Glas in loodramen van J. Sabelis
- Rondom tuin met terrassen
- Garage
- Balkon
- Kelder
- Extra entree
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door Engel & Völkers met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Engel & Völkers geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Het object is opgemeten door een professionele organisatie en eventuele discrepanties in de gegeven metingen kunnen Engel & Völkers niet worden aangerekend. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om een eigen NEN 2580 meting de (laten) uitvoeren.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 2.100.000 k. k.
Koopconditie Beschikbaar
Aangeboden sinds 12 april 2021
Bouw
Soort object Villa
Bouwperiode 1906 - 1930
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 748 m²
Inhoud 3720 m³
Perceeloppervlakte 2764 m²
Indeling
Aantal kamers 17
Aantal slaapkamers 8
Aantal badkamers 3
Luxe kenmerken indoor Serre Bijkeuken
Luxe kenmerken outdoor Tennisbaan
Contact
Bedrijfsnaam ENGEL & VÖLKERS Amsterdam
Adres Willemsparkweg 89
1071 GT Amsterdam
Nederland
Telefoon 020-716 24 18
Contactpersoon
Naam Barbara van der Grijp
Telefoon 020-716 24 18
Woningen in de buurt

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top