Overslaan en ga direct naar de inhoud
Noordzijde 66
BODEGRAVEN

Landhuis ‘Groot Rhodus’ is een weerspiegeling van de prachtige, rijke architectuur uit de tweede helft van de 18e eeuw. Statig, zeer ruim van opzet en met een fantastische sfeer. Tijdens de vakkundig uitgevoerde verbouwing(en) zijn vele originele details behouden wat zorgt voor een huis met een ‘thuisgevoel’. Er is een verbinding gemaakt tussen het landhuis en de voormalige boerderij, die is verbouwd tot woonkeuken en twee woonkamers. Hier kunt u niet alleen fantastisch wonen maar is er ook meer dan genoeg ruimte om te werken in een inspirerende omgeving. Eventueel een mogelijkheid voor een B&B of showroom op de eerste verdieping met eigen entree van deze voormalige boerderij. Het perceel van 4.762m² biedt optimale privacy en is een plek waar u volop geniet van de rust en ruimte.

Dit bijzondere object staat aan de rand van Bodegraven Reeuwijk, watersport- en plassengebied op slechts 5 minuten van de N11 richting Leiden en de A12 richting Utrecht, Arnhem, Den Haag en Rotterdam. Bodegraven heeft een charmant centrum met diverse winkels en restaurants. Ook sport, onderwijs, natuur en cultuur zijn aanwezig waardoor deze plek in het Groene Hart alles biedt wat u zoekt.

MONUMENT & HISTORIE
Landhuis ‘Groot Rhodus’, gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw, heeft geheel terecht de status van Rijksmonument. Vele originele elementen aan de binnen- en buitenzijde zijn gehandhaafd waaronder de deuromlijsting, hardstenen stoep met stoeppalen en de vensters met twaalfruitsramen. Het voorplein in de vorm van een halve maan is verbonden met de openbare weg en aan de voor- en zijkanten lopen slootjes.
In de voorkamers op de begane grond bevinden zich schouwen uit de bouwtijd en beide schoorsteenboezems hebben pilasters met prachtige profileringen. Een lange rechte gang verdeelt het monument in een linker- en een rechterhelft waarbij het plafond van de gang is versierd met een houten betimmering in een ruit- en siermotief. De trap tussen begane grond en verdieping dateert uit het begin van de 20e eeuw en heeft bescheiden snijwerk en decoratie in de stijl van Jugendstil. Landhuis 'Groot Rhodus' is van betekenis vanwege de intacte hoofdstructuur, met monumentale centrale gang en ruimtedispositie op beide verdiepingen.
In de 19e eeuw heeft de bekende schilder, tekenaar en aquarellist François Pieter ter Meulen hier gewoond. Deze schilder wordt in enkele brieven van Vincent van Gogh genoemd waarbij de bewondering voor enkele schilderijen met schapen wordt gegeven. De prachtige omgeving waar Landhuis ‘ Groot Rhodus’ staat heeft bijgedragen aan de inspiratie die op zijn schilderijen zichtbaar is.

INDELING

BEGANE GROND
Dit is een landhuis met historie en een fantastische sfeer. Aan de linkerzijde is de meer dan 13 meter diepe woonkamer en in het rechterdeel zijn twee en-suite kantoorruimtes gesitueerd. In een tweede hal zijn de toiletruimte, de prachtige trap naar de eerste verdieping en een trap naar de koele wijn-/provisiekelder. U ziet in het landhuis vele details en prachtige materialen waaronder houten vloeren, massieve deuren, twee schouwen met open haard en hoge balkenplafonds. Met name het plafond in de lange gang is van ongekende schoonheid.

Vanuit de tweede hal loopt u de woonkeuken in, waaraan een bijkeuken en berging grenzen. De woonkeuken is voorzien van een gietvloer. Blikvanger in de keuken is het grote, zwarte AGA-fornuis met meerdere ovens. Dit is een fantastische plek voor de kookliefhebber die zijn of haar kookkunst wil delen met vrienden of familie.

Aansluitend zijn een winter- en een zomerliving met prachtig uitzicht naar de tuin, een eiken planken vloer, vele stijlelementen en openslaande deuren naar de tuin en het overdekte terras. Vanuit de bijkeuken en de zomerliving is een hal met toiletruimte en eigen entree te bereiken.

Op de eerste verdieping van het bijgebouw zijn een grote slaapkamer, berging en een guesthouse die de mogelijkheid geeft voor een zakelijke invulling. Denk hierbij aan een showroom, boardroom of atelier. Vroeger was dit de plek waar het hooi en stro lag opgeslagen; de grootte van het raam en het luik in de buitengevels doet nog aan deze tijd herinneren.

EERSTE VERDIEPING LANDHUIS
Volg de statige trap naar de eerste verdieping, waar de lay-out deels identiek is aan de begane grond. De lange overloop staat in verbinding met vier ruime slaapkamers, waarvan een met openslaande deuren naar het balkon. De grote ramen met raamluiken, hoge plafonds , vaste kasten en paneeldeuren zijn slechts enkele elementen die uw aandacht trekken.
In de master bedroom is een deur naar de eerste badkamer met een ligbad, ruime inloopdouche met hardstenen dorpel, een toilet en twee wastafels. Ook hier zijn de kleuren en materialen zorgvuldig op elkaar afgestemd met een fantastisch resultaat. Vanaf de overloop zijn een tweede badkamer, separate toiletruimte en een wasruimte te bereiken.

TWEEDE VERDIEPING LANDHUIS
Naast de op maat gemaakte boekenkast is een vaste trap naar de tweede verdieping. De ruimte is verdeeld in een overloop, fitnessruimte, berging en een slaapkamer die nu als atelier- en logeerruimte wordt gebruikt.

BIJGEBOUWEN
Behalve het landhuis en de voormalige boerderij staan er op het perceel nog drie bijgebouwen; een tuinhuis met overdekt terras, een garage met overkapping en een ruime als hooischuur uitziende berging die gebruikt wordt als opslag voor tuingereedschap. Hiermee heeft u meer dan genoeg ruimte voor opslag, hobby en andere doeleinden.

PERCEEL
Het landhuis wordt omringd door een fraai aangelegde, goed onderhouden tuin met water aan vier zijden. Grote bomen, een gazon, de met grind bedekte oprit en de beplanting aan de voorzijde geven het landhuis cachet.
De zeer diepe achtertuin heeft de uitstraling van een privépark. Er zijn meerdere terrassen om samen, als gezin en met vrienden of familie van deze bijzondere plek te genieten. Voegt u een nieuw hoofdstuk toe aan de historie van landhuis ‘Groot Rhodus’?
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 2.750.000 k. k.
Koopconditie Beschikbaar
Aangeboden sinds 1 juli 2022
Bouw
Soort object Woonhuis
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 680 m²
Inhoud 2688 m³
Perceeloppervlakte 4762 m²
Indeling
Aantal kamers 16
Aantal slaapkamers 7
Aantal badkamers 2
Buitenruimte
Tuin 3900 m² Tuin rondom
Garage 0 m², 1 auto's
Luxe kenmerken indoor Atelier Bijkeuken
Contact
Bedrijfsnaam Honders/Alting makelaars
Adres De Lind 18
5061 HW Oisterwijk
Nederland
Telefoon 085-3301060
Contactpersoon
Naam Henk Honders
Telefoon 085-3301060
E-mailadres info@hondersalting.nl
Woningen in de buurt

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top