Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Soestdijkerweg 17
DEN DOLDER
€ 5.950.000 k. k.
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
1563 m² (54110 m²)
Aantal kamers
31 (7 slaapkamers)
Zoekcode
78941
Soestdijkerweg 17
DEN DOLDER

Voornaam en elegant, dat is landgoed Prins Hendriksoord. Het landhuis met kantoorvleugel oogt ingetogen chique, de dienstwoning is een plaatje en de landschapstuin is een paradijs. De hippische faciliteiten zijn de kers op de taart.

What’s in a name? Naar de koninklijke connecties van dit landgoed wordt al verwezen in de naam. Ewijckshoeve werd opgesplitst en het stuk met het landhuis van Hendrik erop werd gekocht door bankier Adolphe Boissevain. Et voilà, landgoed Prins Hendriksoord. Boissevain was ambitieus, visionair en welstandig – een uitgelezen combinatie op de weg naar de onnavolgbare schoonheid die dit landgoed u nu biedt. Het bescheiden landhuis van Prins Hendrik werd door Adolphe flink aangepast en uitgebreid, zonder de ingetogen elegantie van de oorspronkelijke architectuur geweld aan te doen. En de fameuze tuinarchitect Hendrik Copijn werd ingehuurd om het park, ooit in opdracht van de prins aangelegd door vader Jan Copijn, weer een keertje op de schop te nemen. Het gietijzeren bruggetje dat Copijn senior ooit schetste, liet Hendrik respectvol onaangetast, net als de charmante, voormalige tuinmanswoning in vakwerkstijl, ‘De Beukenoot’. Het landhuis, die dienstwoning en het omringende park – bijna 6 hectare – vormen een dusdanig waardevol cultuurhistorisch geheel, dat Prins Hendriksoord volkomen terecht de status van rijksmonument kreeg toebedeeld, met alle interessante voordelen van dien. Ook de rangschikking van Prins Hendriksoord als ‘landgoed’ onder de Natuurschoonwet, heeft fiscaal en financieel zeer aantrekkelijke aspecten.

De rust van toen, het comfort van nu
Een landgoed met een rijke geschiedenis, dus. En toch staat Prins Hendriksoord stevig in het ‘nu’. De tijd heeft hier niet stilgestaan. Achter die prachtige façade vindt u een tot in de puntjes gerenoveerd, gemoderniseerd en uiterst comfortabel woonhuis. In 2005-2006 is het landhuis uitgebreid met een luxe kantoorvleugel – met eigen toegangspoort – en een ruim bemeten, door hagen aan het zicht onttrokken parkeergelegenheid. De ligging van De Beukenoot nabij de hippische faciliteiten van Prins Hendriksoord maken dit romantische pand tot de perfecte woonstee voor uw groom en zijn/haar gezin. Al staat het u natuurlijk volkomen vrij om er uw au pair, tuinman, gasten of zakenrelaties te huisvesten.

De ligging van Prins Hendriksoord is subliem. Het landgoed is via drie (beveiligde) poorten rondom toegankelijk, zodat u uw privéleven uitstekend van uw zakelijke en uw hippische leven kunt scheiden. Prins Hendrikoord bevindt zich in het noordelijkste puntje van de gemeente Zeist, in de Laagte van Pijnenburg en grenst direct aan de bossen van de Lage Vuursche. Hier rijgen de landgoederen zich als een parelsnoer aaneen en paardrijden is er dan ook een genot. De omgeving biedt u alles wat u kunt wensen, van uitstekende scholen tot prachtige golfcourses. Roept de plicht u toch even weg uit uw paradijs? U bevindt zich zeer centraal in het land en rijdt dus even snel naar Amsterdam als naar de Duitse grens.

HET LANDHUIS
Donkergroene luiken langs hoge ramen. Helderwit pleisterwerk, onderbroken door zwarte cordonbanden. Een stijlvolle entree, gedragen door Dorische zuilen. Dit landhuis is imposant, maar niet over the top.

Wanneer we het landhuis binnenstappen, leidt een vestibule naar de centrale hal. Die zorgt voor een echt ‘wow!’-moment, met zijn glanzende parketvloer en imposante, naar twee zijden wegdraaiende trap, die ons brengt op de omloop op de eerste etage. De kwaliteit van het houtsnijwerk in de trapbalusters, de deuren en de lambrisering is werkelijk fenomenaal. En als er ooit een plek echt gemáákt was voor een knoeperd van een kerstboom, is het deze magnifieke, metershoge hal. Op de begane grond bevinden zich de diverse leefruimtes – allemaal ruim, allemaal licht en vrijwel allemaal met openslaande deuren naar de terrassen en tuinen rondom. Speciale aandacht verdient de maatwerkkeuken, in een smaakvolle combinatie van greywashed eiken en rvs. Deze bijzondere mix van traditionele architectuurelementen met een eigentijdse invulling in materiaal- en kleurkeuzes zien we eigenlijk overal in het landhuis. Daardoor roepen de slaapkamers op de eerste verdieping – ieder met eigen badkamer – de sfeer op van een luxe boutique hotel. Op de tweede verdieping bevindt zich in een U langs de voor- en zijgevels een volwaardig zelfstandig appartement met maar liefst drie slaapkamers. Aan de achterzijde is een wellnessruimte – met sauna, douche, stoombad en jacuzzi – een voorbode van het zwembad, op het dak van de kantoorvleugel: 4 x 10 meter en verwarmd!

HIPPISCHE FACILITEITEN
Acht boxen, een trainingsmolen, een professionele springtuin – hier wil je als paard graag wonen. En beginnen na een dagje stappen of springen de spieren wat op te spelen, dan mag je onder het solarium.

Over de hele Utrechtse Heuvelrug, waar de Laagte van Pijnenburg – en dus uw landgoed – deel van uitmaakt, lopen ruiterpaden. In totaal vindt u hier maar liefst 400 (!) kilometer aan paden, die ook nog eens verbazingwekkend goed op elkaar aansluiten. Af en toe een weg oversteken, daar ontkomt u niet aan, maar meestentijds is het een kwestie van u, uw paard en een wonderschone, rustige omgeving. Die paden leiden overigens regelmatig over particuliere landgoederen. Even gluren bij de buren, ook u – zelf inmiddels landgoedeigenaar – bent maar een mens, ten slotte.

Op Prins Hendriksoord hebben uw paarden de ruimte. De weiden – met sproeiinstallatie – zijn ruim en goed afgezet en overnachten doen de dames en heren in de acht eigentijdse, zeer paardvriendelijke boxen: vier om vier en kont aan kont. Dus allemaal lekker met het hoofd over de eigen deur en de neus in de frisse lucht. In de gang tussen de twee blokken van vier boxen vindt u een solarium: een aantal infraroodlampen die warmte afgeven, wat buitengewoon lekker is (voor uw paard, dus) na een rondje cavaletti-lopen. Bent u meer een springruiter? Dan is het ongetwijfeld een pré dat u hier een kant-en-klare professionele springtuin aantreft.

Onder de man of aangespannen
Of u uw paarden nu onder de man of aangespannen rijdt, u behoeft een tuig- en zadelkamer. Welnu, die is er, in het souterrain van de nabijgelegen dienstwoning, De Beukenoot. Hier vindt u tevens voldoende stallingsruimte voor uw eventuele menwagen en een praktische wasplaats voor de dekens en dergelijke.

DIENSTWONING
Het paviljoen begon als een jachthuis-annex-biljartruimte, maar werd al ras verbouwd tot tuinmanswoning. Nu is De Beukenoot een comfortabele, moderne dienstwoning in een uiterst romantische jas.

De Beukenoot is echt een wondertje van hout-architectuur, met de uitstraling van een sfeervol Hans en Grietje-huis maar de ruimte van een volwaardige gezinswoning. De stijl doet denken aan die helaas zo zeldzaam geworden ‘uitspanningen’ in bos of duin, waar je aan een met een rood-wit geruit kleedje gedekte tafel neerstreek voor poffertjes of een uitsmijter. De gevels zijn geconstrueerd uit houten, gesneden stijlen en regels. De velden ertussen zijn opgevuld met verticale en diagonale kraaldelen. De voorgevel aan de zuidzijde heeft een symmetrische indeling van drie vensterassen met een in het midden geplaatste stolpdeur. Links is er een kleine aanbouw gezet, waarin de nieuwe voordeur is geplaatst. In de achtergevel bevindt zich de toegang tot het souterrain, met de zadelkamer, wasplaats en bergingen.

Het interieur van De Beukenoot is smaakvol en verrassend eigentijds, waarbij op de verdieping – met twee riante slaapkamers en een badkamer met bad én douche – onder het zadeldak nog het originele gebinte met ajourwerk zichtbaar is. Door grote ramen rondom valt niet alleen heerlijk veel licht binnen maar kan ook optimaal worden genoten van het uitzicht op de eeuwenoude eiken en beuken. En op de paarden, natuurlijk.

Voor een rondleiding over dit bijzondere landgoed kunt u contact opnemen met Jacques E. Walch, Register Makelaars en Taxateurs of Bart H.A.M. Lammerts. Nog beter is om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 5.950.000 k. k.
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 5 mei 2021
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode < 1906
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 1563 m²
Inhoud 7515 m³
Perceeloppervlakte 54110 m²
Indeling
Aantal kamers 31
Aantal slaapkamers 7
Aantal badkamers 6
Buitenruimte
Tuin 50305 m²
Garage 0 m², 1 auto's
Luxe kenmerken indoor Sauna Lift
Luxe kenmerken outdoor Jacuzzi
Contact
Bedrijfsnaam Voorma en Walch Makelaars in het Gooi
Adres Brink 34
1251 KW Laren
Nederland
Telefoon 0355399080
Contactpersoon
Naam Merel Eijkelenboom
Telefoon 0355399080
Woningen in de buurt

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top