AMBACHTSLIEDEN

26 juli 2015
Profiel: Mea Engelgeer
PROFIEL

Mea Engelgeer

Rijzende ster

De grafische en kleurrijke textielontwerpen van Mae Engelgeer zijn uit duizenden te herkennen. In Milaan presenteerde ze afgelopen voorjaar haar eerste vloerkleed en nu werkt ze aan meubelstoffen en een keramieklijn.
Leermeester: Yayoi Kusama
Leermeester

Yayoi Kusama

18-07-2015
Al een leven lang verbeeldt Yayoi Kusama de oneindigheid van het universum in haar werk: vrolijk en speels van vorm, maar met een bloedserieuze boodschap.
Leermeester: Syrie Maugham
Leermeester

Syrie Maugham

16-07-2015
Wie bij een wit interieur direct roept ‘Jan des Bouvrie’ heeft zeker een punt. Maar vergeet de legendarische Britse interior designer Syrie Maugham niet. Zij zette in de jaren twintig en dertig de ‘all white room’ al met verve op de kaart.
Leermeester: David Hicks
Leermeester

David Hicks

12-07-2015
Wie herkent niet direct het hexagon-patroon van David Hicks? De stijl van de Britse interior designer en ontwerper die de swinging sixties domineerde, heeft nog altijd niet aan kracht ingeboet.
Leermeester: Rose Cumming
Leermeester

Tony Duquette

09-07-2015
Spectaculaire en kleurrijke interieurs als oriëntaalse juwelendozen boordevol verrassingen. Daarmee wist interior designer, kostuum- en sieradenontwerper Tony Duquette Hollywoodsterren en de rest van de wereld te betoveren.
Leermeester: Rose Cumming
Leermeester

Rose Cumming

04-07-2015
De Australische interior designer Rose Cumming was een extravagante verschijning. Ook haar uitbundige interieurs waren een combinatie van opulente luxe en een originele smaak. Ze was verrukt van rijke dessins en gewaagde kleurencombinaties.
Leermeester: Sister Parish
Leermeester

Sister Parish

27-06-2015
Ondanks haar naam, die klinkt als een kerkelijke non, wist Sister Parish (1910 – 1994) als geen ander een huis van continuïteit en warmte te voorzien. Tot Het Witte Huis van John en Jackie Kennedy aan toe.
Leermeester: Dorothy Draper
Leermeester

Dorothy Draper

20-06-2015
Met de absolute overtuiging dat zij wist wat stijl was, werd Dorothy Draper (1889 –1969) een van de meest invloedrijke interior designers uit haar tijd. In de jaren dertig, veertig en vijftig inspireerde ze al menig ontwerper, en nog steeds heeft ze fans wereldwijd.
Leermeester: Elsie de Wolfe
Leermeester

Elsie de Wolfe

13-06-2015
De excentrieke Elsie de Wolfe is in feite de allereerste professionele interior designer. Ze weet de rijksten der aarde te overtuigen van de schoonheid van licht in een interieur.
Leermeester: Magistrale Madeleine
PROFIEL

Magistrale Madeleine

04-06-2015
Een van de meest markante en invloedrijke persoonlijkheden uit de geschiedenis van het interieur is de Franse decorateur Madeleine Castaing. De interieurs van deze artistieke en excentrieke dame worden vaak vergeleken met kunstwerken.
Wolterinck Design Studio Laren krijgt restyling
INTERVIEW

Drie vragen aan: Marcel Wolterinck

16-01-2015
Wie de Larense ontwerpstudio en showroom van Marcel Wolterinck binnenloopt zal in eerste instantie verrast op kijken. Het interieur onderging een fijne restyling. We spreken met de (interior) designer.
Drie vragen aan: Huis en Tuin van Middenmeer

Drie vragen aan: Huis en Tuin van Middenmeer

09-01-2015
Deze week stelden we drie vragen aan het creatieve brein achter Huis en Tuin van Middenmeer; Janine Butter.
Profiel: Decorontwerpers

Profiel: Decorontwerpers

02-11-2014
Manuelle van den Heuvel en Jantien Wijker creëren beiden decors voor bekende Nederlandse films en televisieseries. De huizen die zij op het witte doek tonen inspireren menig interieurliefhebber. Wat is hun geheim?
Profiel: Anne van der Zwaag

Profiel: Anne van der Zwaag

28-10-2014
Anne van der Zwaag is curator, publicist en een expert op het gebied van kleur. Haar Afrikaanse roots en omzwervingen over de wereld zorgden ervoor dat zij een passie voor kleur ontwikkelde.
Profiel: Lorenzo Castillo

Profiel: Lorenzo Castillo

26-10-2014
Voor interior designer Lorenzo Castillo geldt ‘less is boring’. Hij bewondert ontwerpen uit vroegere tijden en mixt stijlen alsof het niets is. Zijn uitbundige creaties maken van hem één van de meest invloedrijke interieurontwerpers ter wereld.
Profiel: Ochre's alchemie

Profiel: Ochre's alchemie

21-10-2014
Het merk Ochre werd groot door klein te blijven. Het Britse label bewijst dat je met een paar weldoordachte parels de interieurwereld kunt veroveren.
Profiel: Shawn Henderson

Profiel: Shawn Henderson

11-10-2014
Hij heeft persoonlijkheid. Net als zijn interieurs. Toch past hij zijn ontwerpen altijd aan op de bewoners. ‘Ik zou nooit een interieur dicteren.’
Profiel: Ottoline de Vries

Profiel: Ottoline de Vries

10-10-2014
Inspiratie vindt de Nederlandse designer Ottoline de Vries letterlijk op straat. Van de lichtval door de bladeren van de bomen tot een geometrisch patroon in de gevels. Sinds kort kan iedereen van haar sprankelende ontwerpen genieten.
Profiel Doshi Levien

Profiel: Designstudio Doshi Levien

09-10-2014
Op veel punten zijn het tegenpolen. Maar in hun designopvattingen vullen en voelen Nipa Doshi en Jonathan Levien elkaar haarfijn aan. Dat blijft niet onopgemerkt.
FotoFestival Naarden naar New York.Must see: Lost in Transition

FotoFestival Naarden naar New York

01-09-2014
Ben je binnenkort in New York? Zorg er dan voor dat je een bezoekje brengt aan Photoville 2014 in Brooklyn. Van donderdag 18 t/m zondag 28 september is hier de reiscollectie van het FotoFestival Naarden 2013 – Lost in Transition te bewonderen.
Textielmuseum - artist textiles: Picasso to Warhol

Stoffenkunst

04-08-2014
De mooiste stofontwerpen komen van wereldberoemde kunstenaars. Het TextielMuseum in Tilburg presenteert een overzicht van deze stofontwerpen. In de expositie Artist Textiles. Picasso to Warhol ontdek je werken van grote kunstenaars uit verschillende periodes.
Philippe Starck op fiets Pibal

Philippe Starck

27-04-2014
Ontwerper, architect, visionair, uitvinder, interior designer. De Fransman Philippe Starck is het allemaal. Maar bovenal is hij een eerlijk man. Recht voor zijn raap. Zowel met woorden als met zijn designs. ‘Ik heb een psychische aandoening: creativiteit.’
Schilderkunst vermomd als videokunst van Jacco Olivier

Melancholische films van Jacco Olivier

06-03-2014
Jacco Olivier fotografeert het wordingsproces van zijn schilderwerk, laag na laag. Die foto’s monteert hij tot een film.
'Madeline Weinrib', 'New York', stoffenontwerper, interieur

Madeline Weinrib

08-02-2014
Hoewel ze de kleindochter is van de oprichter van het beroemde Amerikaanse ABC Carpet & Home, zag Madeline Weinrib zichzelf nooit tussen de vloerkleden belanden. En toch is ze nu een van ’s werelds meest geliefde stoffen- en vloerkledenontwerpers.
Oud & nieuw bij Mark Smit Kunsthandel

Mark Smit Kunsthandel

05-02-2014
Mark Smit en Anna Smit-Loor van Mark Smit Kunsthandel in Ommen bieden veelzijdige kunst aan uit de negentiende en twintigste eeuw. 'Wij geloven in de kracht van de combinatie.’
Toon Amsterdam Westergasfabriek

Toon Amsterdam

03-02-2014
In moeilijke tijden zijn er gelukkig altijd mensen met een goed idee en de moed om hem te verwezenlijken. Zo ook de vier initiatiefnemers van Toon. Marina, Laura, Anne-Marije en Jojanneke hebben op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam een bijzondere winkel geopend, waar kunst, interieur en optredens bij elkaar komen. Residence sprak met hen.
Reportage: Dromen met kunstenaar Jaime Hayon

Reportage: Dromen met kunstenaar Jaime Hayon

01-02-2014
Kunststukken met vrolijke vormen in glanzende kleuren ontlokken menig bezoeker een glimlach. In de expositie Funtastico waan je je in de perfecte droom van Jaime Hayon.
10 jaar Jaime Hayon in Groninger Museum

Zoete kunst en design

23-12-2013
Hij wordt gezien als dé voortrekker van het Europees design en kenners noemen hem in een adem met Spaanse grootheden als Salvador Dalí, Antoni Gaudí en Pablo Picasso. Niet voor niets wijdt het Groninger Museum een overzichtstentoonstelling aan kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon.
Forestry at Home haalt de mooiste wollen plaids naar Nederland. Wie zit hier achter?

Prachtig wol voor op de bank

10-12-2013
Warme wollen plaids zijn de accessoire voor op de bank gedurende de winter. De plaids van Forestry at Home zijn warm en komen in diepe kleuren met grafische prints. Wie is de persoon achter het merk? We stellen de Nieuw-Zeelandse eigenaresse Virginia Star Busmann drie vragen.
Misschien ken je hem van zijn pionierende fotografie voor een campagne voor Suit Supply of Droste Cacao: Carli Hermès. Zijn foto’s zijn erotisch, eigentijds en vervreemdend.

Carli Hermès 25 jaar topfotograaf

07-11-2013
Misschien ken je hem van zijn pionierende fotografie voor een campagne voor Suit Supply of Droste Cacao: Carli Hermès. Zijn foto’s zijn erotisch, eigentijds en vervreemdend.

Creaties maken met bloemen

09-01-2013
Hoewel meesterbloembinder Marcel van Dijk en zijn vrouw Monique
hun kinderen vrij laten in hun toekomstkeuzes, werkt hun passie aanstekelijk. Zij beginnen nu samen met zoon Wim aan een nieuw groen avontuur.

Restauratie van kleden

25-09-2012
Al meer dan 120 jaar verricht de Koninklijke Manufactuur De Wit kleine wonderen. De omgeving leent zich goed voor mirakels: de firma restaureert de kostbaarste wandtapijten ter wereld in de abdij van Tongerlo.
Portret Bas van Piet Jonker

Restauratie

19-09-2012
Het bedrijf Piet Jonker geeft schouwen, tuinornamenten, spiegels, vloeren en antieke accessoires een nieuw leven. Hier worden oude bouwmaterialen deskundig en liefdevol gerestaureerd.

De architectuur van het Scheepvaartmuseum

19-09-2012
Het is vaste prik. Bij binnenkomst vergapen alle bezoekers zich aan de spectaculaire overkapping van de binnenplaats van het Scheepvaartmuseum.

Landgoed Zonnestraal door architect Jan Duiker

14-09-2012
Het was niet bedoeld voor de eeuwigheid, maar is nu toch een monument. Landgoed Zonnestraal, ooit een sanatorium, straalt als nooit tevoren.

Stoffenontwerper Celia Birtwell

14-09-2012
Beroemdheden als Twiggy, Bianca Jagger en Kate Moss droegen
in the roary sixties en seventies haar jurken. Zelf was zij ooit muze van kunstenaar David Hockney. Nu zijn ook de interieurstoffen van Celia Birtwell iconisch.
Portret Isabelle Cajfinger

Wonderen uit Kasjmir

14-09-2012
De omslagdoeken, dekens en vloerkleden van CashmereTouch geven een sprankeling aan elk interieur en verleiden tot aanraken. Ver weg in het Himalaya-gebergte begint het verhaal.
Bloemkunstenaars Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer

Bloemkunstenaars Florian Seyd en Ueli Signer

06-09-2012
Ineens waren ze daar in volle glorie: Florian Seyd en Ueli Signer. In hun shops-for-a-week maken zij al langer theater met fabuleuze florale ingrediënten uit het seizoen. Nu zetten zij als de Wunderkammer ook hun eerste stappen in de interieurwereld.

Architectuur van het Conservatorium Hotel

06-09-2012
Het gebouw aan de Van Baerlestraat in Amsterdam is aan zijn derde leven begonnen. Vlakbij het Museumplein schittert het Conservatorium Hotel als een grande dame.

Textielontwerper Genevieve Bennett

06-09-2012
Genevieve Bennett kwam tijdens haar studie in aanraking met leer. ‘Ik werd verliefd op het materiaal en begon te experimenteren.’ Nu creëert de Engelse textielontwerper de mooiste sculpturale wandpanelen van leer.

Oogenlust: Meesters in het bloembinden

06-08-2012
Oogenlust tovert een klassiek concert, besloten huwelijk of chic diner om in onvergetelijke ervaringen. Bloemen zijn steevast de belangrijkste ingrediënten van de eigenzinnige decorateurs.

Restaurateurs van landhuizen

03-08-2012
Bobbels, craquelé en deuken baarden de landhuiseigenaren zorgen. Om over de vele spijkers, dwars door het linnen heen geslagen, nog maar niet te spreken. Nu verlaten de achttiende eeuwse wandbespanningen het Gelderse Huis Verwolde voor een liefdevolle restauratie.

Rieten dakbedekking

01-08-2012
Een rieten dak geeft een authentieke uitstraling aan een woning. Wilt u uw woning extra allure geven door een rieten dak te laten plaatsen? Of overweegt u de aankoop van een huis met een rieten dak? Zorg dan dat u goed op de hoogte bent van de verschillende constructies en technieken. Ook isolatie en brandveiligheid spelen een belangrijke rol bij de keuze voor een rieten dak.

Maquettebouwer Marc Fraser

20-06-2012
Het begon als hobby maar werd uiteindelijk zijn beroep. Marc Fraser maakt maquettes voor particulieren, kantoren en architecten.

Rijke stoffen van het Spaanse Stoffenhuis Lizzo

16-06-2012
De patronen en dessins van de stoffen van het Spaanse Lizzo, zijn als illustraties uit een boek vol historie en mystiek. Al bladerend door de stoffenstalen, ontvouwen zich vele verhalen van over de hele wereld.

Restaureren van koninklijk meubilair

15-06-2012
De vergulde tafel in neo-Lodewijk XV-stijl die enkele maanden geleden het atelier van restaurateur Serge Suykerbuyk in Ilpendam binnen werd bracht, staat erbij alsof er nog geen hand naar is uitgestoken. Maar schijn bedriegt.

Prints, texturen, kleuren van Pierre Frey

14-06-2012
In de interieurwereld staan vele gepassioneerde familiebedrijven al generaties aan de top. Wat is hun geheim? Wij spraken eigenaar Patrick Frey van het Franse maison de luxe Pierre Frey.

Stofferen is een vak

08-06-2012
Een heerlijke bank in goede staat, maar u bent uitgekeken op de bekleding? Een set antieke eetstoelen waarvan alleen het frame nog in orde is? Een goede stoffeerder biedt uitkomst.

Tuinarchitecten Anja en Piet Oudolf

31-05-2012
Piet Oudolf is een laatbloeier. Zijn werk levert hem wereldwijd veel prestige op. En op een leeftijd waarop de meeste mensen een beetje afbouwen, zet de tuinarchitect achter zijn woonboerderij een moderne studio neer.

Specialisten in restauratie

24-05-2012
Een fraai geornamenteerd stucplafond, waarvan de stromat los is gekomen van de balken? Laat een restauratiespecialist u helpen.

Antieke bouwmaterialen

24-05-2012
Ons land kent niet veel, maar wel een aantal zeer gerenommeerde oorspronkelijk uit België of Frankrijk.

Verbouw van uw monument

24-05-2012
Of uw fraaie oude pand nu een ‘erkend’ monument is of niet, als u met respect voor het verleden wilt gaan verbouwen is het verstandig om een restauratiearchitect in te schakelen.

Stoffencollectie van Lacroix en Designers Guild

17-05-2012
Onlangs introduceerde Maison Christian Lacroix samen met het Britse Designers Guild een schitterende zomerse stoffencollectie. Residence sprak exclusief met Lacroix’s creatief directeur, Sacha Walckhoff.

Hoe vindt u een hovenier?

14-05-2012
U wilt een hovenier aanstellen voor het aanleggen van uw tuin. Maar hoe vindt u een hovenier die bij u past?

Het werk van een hovenier

14-05-2012
Een hovenier is er voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Hij neemt u alle ‘groene zorgen’ uit handen.

Kies de juiste bouwbegeleider

14-05-2012
U gaat verbouwen en wilt in zee gaan met een bouwbegeleider? Let goed op dat u de juiste kiest!

De taken van een bouwbegeleider

14-05-2012
Een bouwbegeleider begeleidt u tijdens de verschillende fases van een (ver)bouw. Dankzij een bouwbegeleider verloopt een project soepel en kunnen kosten worden bespaard.

Zoekt u een tuin- of landschapsarchitect?

01-05-2012
U wilt ‘gewoon’ een doordacht ontwerp voor uw tuin. Kiest u dan een tuin- of een landschapsarchitect?

De kennis van een decorator

18-04-2012
Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van uw huis? Denk eens aan een decorator. Dat kan voor bijna iedereen uitkomst bieden.

Zeven tips voor het vinden van een architect

20-03-2012
Zoekt u een goede architect voor een verbouwing aan uw huis? Hier vindt u zeven over het vinden van de architect die bij u past. Bij grote en kleine verbouwingen.

Restaurator Lara van Wassenaer

19-03-2012
Verwering, vergelend vernis, slecht uitgevoerde restauraties en overschilderingen trekken in de loop der eeuwen een spoor van vernietiging in de schilderijen van oude Hollandse meesters. Lara van Wassenaer (1969) herstelt de kostbare stukken in hun oude glorie.

Tips om een tuinarchitect te vinden

16-03-2012
Bent u opzoek naar een architect voor uw particuliere tuin? Zorg ervoor dat u de juiste kiest!

Architecten vertalen dromen

16-03-2012
Vindt u het lastig om uw ideeën om te zetten naar een interieur? Een architect kan uitkomst bieden.
Casa Minotti

De meubelmakers van Casa Minotti

15-02-2012
Het Italiaanse meubelbedrijf Minotti excelleert in elegante, comfortabele interieurs met het accent op hun zitmeubelen. Residence sprak met Roberto Minotti, met af en toe een duit in het zakje van broer Renato Minotti, over hoe ambacht bij dit familiebedrijf moeiteloos hand in hand gaat met vooruitstrevende technologie en de erfenis van een bijzondere vader.

Villabouw en -renovatie van Vlaamse bouwmeesters

28-09-2011
De huizen van de Vlaamse bouwmeesters Vlassak-Verhulst zien er warm, natuurlijk en doorleefd uit. Alsof ze er altijd al hebben gestaan.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12 Castle

  • Zes INSPIRERENDE interieurs
  • Dossier: Het VROLIJKE thuisdiner
  • Dress your HOME
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

BERGEN NH
€ 1.825.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
DOMBURG
€ 2.500.000
3/5
AMSTERDAM
€ 3.500.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.