Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: kleurrijk paleis van een kunstenaar


De Engelse uitdrukking ‘be careful what you wish for, for you might just get it’ is zeker van toepassing voor kunstenaar Kurt Pio (1977). Want hij wilde per se een appartement met een dakterras of tuin in de bruisende wijk De Waterkant in het centrum van zijn geboorteplaats Kaapstad, en dat kreeg hij ook. Het was geen makkelijke verovering: er komt weinig vrij in de gewilde buurt, de meeste woningen zijn klein en aan de prijs, en je kunt je auto er bijna nergens kwijt. ‘Iedereen wil toch in het stadscentrum wonen, op loop- of fietsafstand van zijn werk?,’ zegt Kurt Pio. ‘Bovendien had ik een behoorlijk lang en specifiek verlanglijstje.’ Dat bestond uit: een tweekamerappartement met twee badkamers, een mooi uitzicht, een dakterras of tuin en twee parkeerplekken. ‘Om eerlijk te zijn verwachtte ik niet dat ik zoiets kon vinden’, zegt hij met een tevreden glimlach. ‘Toen ik het appartement voor het eerst bezocht, het uitzicht zag en vervolgens het waanzinnige dakterras opliep klopte mijn hart in mijn keel.’

Intens groen en goud


Voor een tentoonstelling van een paar jaar geleden beschilderde Kurt een surfboard in intens malachietgroen. Die kleur is sindsdien op zijn netvlies blijven plakken en vormde niet de inspiratiebron voor een serie schilderijen van smaragdgroene edelstenen, maar ook voor zijn interieur. ‘Ik wilde dat groen in mijn huis hebben, samen met een nieuwe kleurobsessie van mij: eidooiergeel.’ ‘Mijn huis is absoluut een reflectie van mijn werk als kunstenaar, dus je ziet heel veel kleur.’ Het is een gewaagde combinatie van donkergroene en knaloranje muren met gouden accenten en uiteraard veel van zijn grafische schilderijen.















Fotografie Elsa Young / Frank Features Productie Luanne Toms / Frank Features Tekst Kerryn Fischer / Frank Features Vertaling Marieke van Gessel. Dit interieur verscheen in Residence 10.

Binnenkijken: ultieme boho-inspiratie >
Interieurtrend: malachietgroen >
Kleurrijke hotspot Kaleo in Beiroet >





Back to top