Overslaan en ga direct naar de inhoud

5-sterren hotspot in Antwerpen: Botanic Sanctuary Antwerp

Een kamer in Botanic Sanctuary Antwerp.
Een kamer in Botanic Sanctuary Antwerp.

Wij weten uit ervaring hoe lastig de keuze kan zijn: welk hotel gaan we boeken voor onze volgende reis? Vandaag een tip: Botanic Sanctuary Antwerp in België.

Het heeft even geduurd, maar Antwerpen heeft met de opening van de Botanic Sanctuary Antwerp eindelijk een internationaal 5-sterren hotspot. Het ligt midden in de stad binnen de muren van de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het Rubenshuis. De 108 kamers en suites zijn alle verschillend qua grootte en interieur en ze zijn verdeeld over vijf historische panden die onderdeel zijn van een voormalig klooster.

Het restaurant.
Het restaurant.
Het restaurant.
Het restaurant.
Een prachtige suite in het hotel.
Een prachtige suite in het hotel.

Ze zijn uiterst elegant ingericht gebruik makend van aardse kleuren, waarbij in diverse kamers originele elementen zichtbaar zijn gebleven. In de oorspronkelijke kapel kun je elkaar zelfs het jawoord geven. Voor de ontspanning is er een spa met een oppervlakte van maarliefst 1000 m2. En voor de innerlijke geneugten zijn er vier restaurants. Als klap op de vuurpijl kreeg restaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer & Joachim Boudens afgelopen voorjaar twee Michelinsterren, en Fine Fleur van Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot 1 Michelinster. Alleen daarom al gaan! 

Hier boek je het hotel

In Residence Traveller delen we hoteltips en restaurants, omdat het lastig is welk hotel te boeken voor je volgende reis. Om je op weg te helpen hebben we een selectie gemaakt van exclusieve hotels. Exclusief in de ruimste zin des woords, maar in elk geval met een geheel eigen design. En dat kan variëren van superklassiek tot superminimalistisch. Hier bestel je Residence Traveller

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top