Overslaan en ga direct naar de inhoud

Geberit introduceert nieuwe AquaClean Alba douchewc

Geberit AquaClean Alba. Fotografie: Geberit
Geberit AquaClean Alba. Fotografie: Geberit

Met de nieuwe Geberit AquaClean Alba douchewc belooft het merk een revolutie in de badkamer. Residence was aanwezig bij de lancering ter ere van dit nieuwe model en sprak met ontwerper Christoph Behling. 

Nieuwe douchewc

Tijdens een wervelende presentatie van ontwerper Christoph Behling wordt zijn boodschap al snel duidelijk: "Don't design rubbish, design things that last". Met die filosofie werkt Geberit jarenlang aan nieuwe ontwerpen om zo uiteindelijk een goed doordacht product te maken dat decennia mee kan. "You can design these products to last for decades. That's the Geberit style."

Het nieuwste product van Geberit is de AquaClean Alba douchewc. Met dit nieuwe model, dat de hoge kwaliteit van Geberit biedt tegen een lagere prijsklasse, wordt hun douchewc toegankelijker gemaakt voor onder andere een grote groep particulieren, hotels en interieurarchitecten. Waarom dit model er moest komen? "Het is de hoogste tijd voor een langverwachte stap vooruit in hygiëne in de badkamer", aldus Margit Pfeifer, hoofd Geberit AquaClean. Water maakt namelijk beter schoon en is hygiënischer dan papier.

De Geberit AquaClean Alba bevat een verfrissende WhirlSpray douchestraal, een krachtige TurboFlush spoeltechnologie en een elegant ontwerp. Het wandcloset is vanwege het randloze ontwerp gemakkelijk te reinigen. Verder biedt het model water op lichaamstemperatuur, een automatisch ontkalkingsprogramma en een afstandsbediening inclusief wandhouder. 

Ontwerper Christoph Behling. Fotografie: Geberit
Ontwerper Christoph Behling. Fotografie: Geberit
Whirlspray douchestraal. Fotografie: Geberit
Whirlspray douchestraal. Fotografie: Geberit

Duurzaamheid
Ontworpen om een lange tijd mee te gaan, dat is dus de filosofie achter de ontwerpen van Geberit. Het model is vervaardigd van hoogwaardige materialen. Daarnaast is er ook winst behaald in het productieproces. In een Europese Geberit keramiekfabriek wordt het wc-keramiek in één gietronde gemaakt en niet in de gebruikelijke twee. De slim ontworpen mal zorgt ervoor dat er geen apart gietproces voor de sifon nodig is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook materiaal en energie. Als kers op de taart: de verpakking van het model is vereenvoudigd, waardoor per installatie één doos voldoende is. Deze geoptimaliseerde verpakking vermindert het totale volume aanzienlijk en minimaliseert het afval.

De toekomst
"The toilet is a weird forgotten object", vertelt Christoph tijdens zijn presentatie. Met de Geberit AquaClean Alba douchewc geven ze het item de aandacht die het verdient en wordt reinigen met water toegankelijker gemaakt. Een hygiënische en duurzame stap vooruit. geberit.nl

Afstandsbediening. Fotografie: Geberit
Afstandsbediening. Fotografie: Geberit
Geberit AquaClean Alba. Fotografie: Geberit
Geberit AquaClean Alba. Fotografie: Geberit

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top