Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nieuwe hotspot Barbounia: een plek waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen

Lobster linguine. Fotografie: Nina Slagmolen.
Lobster linguine. Fotografie: Nina Slagmolen.

Er is een nieuwe culinaire schat in het bruisende hart van Amsterdam: Barbounia. Dit restaurant, gevestigd in het Conservatorium Hotel, is niet alleen een toevoeging aan de lokale eetscene, maar een hommage aan de rijke diversiteit van de mediterrane keukens.

Met de Griekse naam Barbounia brengt het restaurant een eerbetoon aan de rode mul uit de Middellandse Zee. De gerechten geven je het vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita. Chef Schilo van Coevorden, bekend om zijn eerbetoon aan verse en lokale ingrediënten, leidt een getalenteerd team van chefs om het vakantiegevoel rechtstreeks naar Amsterdam te brengen. De gerechten brengen je rechtstreeks in de la dolce vita-sfeer.

Chef Schilo van Coevorden met de rode mul waar het restaurant naar vernoemd is. Fotografie: Nina Slagmolen.
Chef Schilo van Coevorden met de rode mul waar het restaurant naar vernoemd is. Fotografie: Nina Slagmolen.
Fotografie: Nina Slagmolen.
Fotografie: Nina Slagmolen.

Los van een paar subtiele mediterrane accenten is er niet veel aangepast aan het interieur van de voormalige brasserie in Conservatorium Hotel met het glazen plafond en aangrenzend terras. Het menu bestaat onder andere uit gerechten zoals taramosalata, lobster linguine en gefrituurde Barbounia en weerspiegelt de smaken van de regio. Niet te missen zijn de huisgemaakte gelati, perfect om de ervaring af te sluiten met een zoete noot. Dit alles onder het genot van livemuziek.

Huisgemaakte gelati. Fotografie: Nina Slagmolen.
Huisgemaakte gelati. Fotografie: Nina Slagmolen.

Chef Schilo van Coevorden heeft een indrukwekkende culinaire achtergrond en een passie voor het samenvoegen van diverse smaken."Barbounia is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken. We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen," aldus Schilo van Coevorden. barbounia-amsterdam.com

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top