Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit zijn de beste schoonheidssalons met het mooiste interieur van Nederland

Bij Retreat in Rotterdam kiezen ze voor donkere kleuren.
Bij Retreat in Rotterdam kiezen ze voor donkere kleuren.

Sinds kort zijn schoonheidssalon weer geopend. Residence selecteert 6 schoonheidssalons met een mooi interieur om tot rust te komen.

In de Zen-special van Residence draait het allemaal om momenten voor jezelf te creëren. Dat kan natuurlijk ook door het bezoeken van een schoonheidssalon. Trakteer jezelf op een stukje luxe.

6 schoonheidssalons met een mooi interieur

Babassu, Amsterdam
Tegenover het indrukwekkende SoHo House in Amsterdam vind je Babassu Beauty Boutique & Spa Amsterdam-Centrum. Een plek waar je getrakteerd wordt op luxe merken als Molton Brown, Comme des Garçons en Santa Maria Novella. Naast de winkel is er ook een serene spa met stijlvolle behandelruimtes.

Babassu in Amsterdam, Spuistraat 207.

Babassu in Amsterdam.
Babassu in Amsterdam.

Cityspa, Amsterdam
‘Ik begon met een rotan spiegel’, vertelt Netty van Cityspa Amsterdam. ‘Vanuit daar heb ik mijn salon verder ingericht.’ Een spa waar het draait om schoonheid en wellness, maar waar ‘het belangrijkste is klanten een goed gevoel te bieden.’

Cityspa Amsterdam, Czaar Peterstraat 2G.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Dany Diop
De Franse Dany Diop heeft een liefde voor schoonheid. Hij noemt zijn salon liefkozend het best bewaarde geheim van Amsterdam. Stijlvol, vol luxeproducten en een mooi uiterlijk. Diop brengt luxe Franse producten naar Nederland in zijn salon in de Vondelparkwijk. 

Dany Diop in Amsterdam, Jacob Obrechtstraat 14.

Skins Cosmetics, Rotterdam
De salon van Skins Cosmetics in Rotterdam is als een oase. Een rustgevende plaats met hoogwaardige beauty-treatments waar je ontsnapt aan de dagelijkse drukte en stress.

Skins Cosmetics in Rotterdam, Kruiskade 75-77

La Mysore, Bussum
Moeder en dochter Mitra en Melody hebben twee schoonheidssalons in Emmeloord en Bussum. Na een studie natuurlijke cosmetica was de stap tot huidspecialiste niet al te groot voor Mitra. Samen met een laboratorium gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica ontwikkelde ze de lijn La Mysore. Inmiddels heeft ze met haar dochter twee salons om tot rust te komen. Voor de inrichting is Mitra teruggegaan naar haar Perzische achtergrond. ‘Rust en kleurrijke patronen die je terug in iedere ruimte van de salon. Oude Perzische tradities komen terug in een modern, kleurrijk jasje.’

La Mysore in Bussum, Spiegelstraat 5.

Retreat, Rotterdam
Retreat in Rotterdam is een spa en luxe salon in de elegante Van Oldenbarneve. ‘Wat ons zo uniek maakt is ons streven naar het hoogst haalbare’, vertelt Hugo Mostert. ‘We doen geen concessies en zien dit als een oneindig proces.’ Binnenhuisarchitect Martijn Jans was verantwoordelijk voor de inrichting van de salon, die donkere kleuren combineert met natuurtinten. ‘Hij heeft veel kennis van materialen en kijkt met een andere blik naar ruimtes en inrichting. Behandelwagens en apparatuur moesten weggeborgen zijn. Alles straalt sereniteit en harmonie uit. De indruk van een Parijs appartement.’ 

Retreat in Rotterdam, Van Oldenbarnevelt 123A.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Back to top