Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzonder huis op adembenemende locatie in de Pyreneeën

Het langgerekte zwembad ligt in het verlengde van de villa.
Het langgerekte zwembad ligt in het verlengde van de villa.

Een state-of-the-art villa die opgaat in de omgeving en waar het van binnenuit lijkt of je direct in de natuur woont? De lichtheid en transparantie van deze woning en de bijzondere locatie maken het mogelijk.

Op een prachtige plek, in de lage heuvels van de Pyreneeën, bevindt zich deze schitterende villa met een woonoppervlak van maar liefst 537 m2. Bij de bakker in het nabijgelegen dorpje haalt u ’s ochtends verse croissantjes en in de middag is het heerlijk ontspannen met een Banyuls-wijntje bij het zwembad. Dit is wonen in de natuur: ’s zomers geven krekels oneindige concerten, zweven arenden loom op de thermiek en lijken de uilen u deelgenoot te maken van hun mysterieuze gesprekken. Voor kunst en cultuur is er het Mus e d’Art Moderne in het nabijgelegen Céret en op steenworp afstand liggen bruisend Barcelona, pittoreske Franse dorpjes, luxe jachthavens en brede stranden. De villa ligt op een heuvelrug met 360 graden uitzicht op de rondom gelegen valleien en hoger gelegen, besneeuwde bergtoppen.

De ruime en lichte villa wordt gekenmerkt door strakke moderne lijnen.
De ruime en lichte villa wordt gekenmerkt door strakke moderne lijnen.

Adembenemend 

Het uitzicht, dat is waar het in deze villa over gaat - naast licht, ruimte en een zeer hoog afwerkingsniveau. Imposante, plafondhoge raampartijen zorgen in elke ruimte van de villa voor een adembenemend uitzicht: ‘une vue à couper le souffle’. De raampartijen laten in de winter voldoende zon binnen om de ruimtes te verwarmen, terwijl in de zinderende zomer de zon juist buiten wordt gehouden door het overstekende dak. Airconditioning en vloerverwarming doen de rest.

Geborgenheid, warmte en comfort

En toch biedt de villa, ondanks het vele glas, meer dan voldoende geborgenheid. Door zijn kleurstelling vermengt het pand zich discreet met de natuurlijke achtergrond en de tuin rondom de villa houdt nieuwsgierige blikken buiten. Daarbij profiteert deze locatie optimaal van het microklimaat dat in dit gedeelte van Frankrijk bestaat: het ligt zeer beschut, met in de rug de bergen en in het zuiden de zon. In de luxe afwerking van de woning zorgt het gebruik van veel hout bovendien voor een warme uitstraling. Het gaat hierbij om zebranohout, met zijn prachtige, opvallende zebra-achtige tekening en om stoer, donker ebbenhout. Comfort wordt ook bereikt door de modernste techniek, die op geraffineerde wijze is weggewerkt.

Ook in de moderne, lichte en ruime keuken is er rondom sprake van een fantastisch uitzicht.
Ook in de moderne, lichte en ruime keuken is er rondom sprake van een fantastisch uitzicht.

Ruimte en licht

Een zeer ruime hal biedt via een lange corridor toegang tot de woonkamer, keuken en studeerkamer. Een zwevende trap zorgt voor een extra ruimtelijk effect en leidt naar de benedenverdieping. De woonkamer is, net als alle ruimtes in deze woning, royaal en bijzonder licht. De frisse, witte keuken en bijkeuken zijn voorzien van alle mogelijke kwaliteitsapparatuur. Direct naast de keuken bevindt zich de patio van ruim 25 m2, die onbelemmerd uitzicht biedt op de bergen. De patio is afsluitbaar met schuifdeuren, maar zelfs dan is het uitzicht - wederom - adembenemend!

De patio ligt beschut, maar kan volledig en waterdicht worden afgesloten - met behoud van het uitzicht.
De patio ligt beschut, maar kan volledig en waterdicht worden afgesloten - met behoud van het uitzicht.

Zwembad, badkamer en suite

Op de benedenverdieping bevinden zich de hoofdslaapkamer en twee slaapkamers, alle drie voorzien van een en suite badkamer, inloopkasten en directe toegang tot het verwarmde buitenzwembad van elf meter lang. Het zwembad is rondom voorzien van een duurzaam, composiet houten zonnedek. Op deze verdieping bevindt zich uiteraard ook de garage, met plek voor 3 auto’s en hier vinden we ook de domotica-installatie die gordijnen, licht, camera’s en alarm (alles ook via GSM!) aanstuurt. De gehele villa is bovendien voorzien van razendsnel glasvezel-internet waardoor zelfs thuiswerken hier geweldig is. Leven als God in Frankrijk was nog nooit zo perfect!

Voor meer informatie en contact over dit bijzondere object ga naar www.marvellous-villa-between-mountains-and-med.com/

UITGELICHT

Back to top