Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzondere details in rijksmonument in Druten

Fotografie: Landerije Makelaars
Fotografie: Landerije Makelaars

Aan het chique Kattenburg, dicht bij de gezellige dorpskern van Druten, staat dit fenomenale, historische pand. Bijzondere materialen, elegante details en alle mogelijke comfort: deze vrijstaande villa heeft het allemaal.

Wie langs dit pand komt kan er niet omheen, dit is grandeur in optima forma. De rijke detaillering van de gevel, de hoge ramen en bijzondere materiaalkeuze beloven veel goeds. Eenmaal bij de buitengewone voordeur wordt bevestigd dat woorden tekortschieten voor de luister van deze villa.

Een stukje historie: dit rijksmonument uit 1904 werd gebouwd voor Louis Dericks, de directeur van de toenmalige steenfabriek Dericks en Geldens. Deze fabriek was betrokken bij de bouw van een kerk, ontworpen door architect Pierre Cuypers. De geglazuurde bakstenen die D&G hiervoor leverde waren zo bijzonder, dat Pierre Cuypers ze vanaf dat moment in zijn ontwerpen door heel Nederland gebruikte. In deze villa zijn ze onder meer in de portiek verwerkt, waar ze een fraai geheel vormen met de indrukwekkende voordeur in jugendstil met gebrandschilderde albasten ruiten.

Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs

Eenmaal binnen valt de riante lichtval door het glas-in-lood-bovenlicht op, wat zorgt voor een warm welkom. Uniek is de hal, die helemaal van voor tot achter doorloopt. Waar de stijlvolle lambrisering afkomstig is uit een oud klooster, zijn de paneeldeuren en marmeren vloeren origineel. Links van de hal bevinden zich een voorkamer (met erker!) en een achterkamer met serre en openslaande deuren naar de tuin. Aan de rechterzijde van de gang ligt vooraan de werkkamer, waar zich de lift naar de eerste verdieping bevindt. Hierachter ligt de royale keuken met aansluitend een eetkamer, met ook weer openslaande deuren naar de tuin.

Die voorkamer is bijzonder. Zo is de erker behoorlijk diep, wat zorgt voor veel lichtinval. De grote raampartijen geven bovendien ook een ruimtelijk gevoel. En doordat de woning nét wat hoger ligt dan de straat is het uitzicht hier uniek. En-suite-deuren geven toegang tot de achterkamer, van waaruit de fraaie, door glas-in-lood omlijste serre te bereiken is. Ook hier is heerlijk veel lichtinval.

Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs

De keuken is er een voor echte kookliefhebbers: van teppanyaki-plaat tot dubbele oven en van coup-de-feu-plaat tot bordenwarmer: het Lacanche Citeaux Classic fornuis laat niets te wensen over. De keuken is verder onder meer voorzien van een stoomoven, magnetron, espressomachine en – uiteraard – een Quooker. Voor extra sfeer zorgen getrommelde Belgische hardstenen op de vloer en Delftsblauwe tegels op de schouw. De aangrenzende eetkamer bevindt zich in een uitbouw, die is gemaakt in 2010, volledig passend bij de stijl van het huis.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie zeer ruime slaapkamers en twee badkamers. Een van deze badkamers is voorzien van een half vrijstaand ligbad en Finse sauna. In de inloopdouche kan worden genoten van een stoombad en kleurentherapie. De slaapkamer aan de achterzijde heeft waanzinnig mooie glas-in-looddeuren naar het balkon, uiteraard ook weer in de sierlijke jugendstil. Hetzelfde geldt voor de grootste slaapkamer, die aan de voorzijde ligt. In deze kamer versterkt een beeltenis in gips boven de schouw de historische sfeer. Op de overloop van de verdieping erboven zijn de spanten in het zicht gelaten en zorgt een ovaal raam in de zijgevel voor licht. Hier bevinden zich nog drie slaapkamers, waarvan de indeling door het (ver)plaatsen van wanden eventueel heel gemakkelijk kan worden aangepast. Alle slaapkamers, op beide verdiepingen, zijn voorzien een visgraatparketvloer met bies en kunnen worden gekoeld door een centraal geplaatste airco.

Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs
Fotografie: De Landerije makelaars en adviseurs

Een elegante, elektrische sierpoort biedt toegang tot de oprit, waar plek is voor drie auto’s. Auto’s kunnen ook worden gestald in de vrijstaande garage van maar liefst 72 m2. De tuin is een uitgebalanceerde mix van sierbestrating, grote tegels, een kleine waterpartij en een grote variëteit aan bomen, struiken en planten, waaronder zelfs palmbomen. Achter de woning ligt een terras, dat via een brede trap en via een hellingbaan bereikbaar is. In de tuin bevindt zich een mooie veranda met hardstenen vloer en goed geoutilleerde buitenkeuken. Vlak bij de veranda is een grote jacuzzi verdiept geplaatst. In deze villa ontbreekt het aan niets. landerije.nl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Back to top