Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken in een kleurrijk appartement in Hyde Park

De woonkamer van The Bryanston in Hyde Park.
De woonkamer van The Bryanston in Hyde Park.

In het hart van Londen heeft architect Rafael Viñoly voor vastgoedontwikkelaar Almacantar een splinternieuw appartement ontworpen: The Bryanston in Hyde Park. Wij krijgen een kijkje in de kleurrijke woning.

Prachtig uitzicht gegarandeerd. Het appartement, ontworpen door Rafael Viñoly voor vastgoedontwikkelaar Almacantar, bevindt zich namelijk op de 11e verdieping van de Tower Apartments bij Hyde Park. Het is het hoogste gebouw in de buurt van het park.

Het bestaat uit drie slaapkamers en architect Rafael Viñoly heeft het design voor zijn rekening genomen.

Het kunstwerk in de hal is gemaakt door Lucy Smith uit Londen.
Het kunstwerk in de hal is gemaakt door Lucy Smith uit Londen.
Loro Piana maakte het kunstwerk in de slaapkamer.
Loro Piana maakte het kunstwerk in de slaapkamer.

Luxe staat voorop in dit appartement. Waar het gebouw is ontworpen door Viñoly, heeft David Collins Studio de ruimte die we vandaag bespreken voor zijn rekening genomen. Zij kregen daarbij hulp van gastcurator Nick Vinson van Vinson&Co. Hij kreeg het doel een stijl van wereldwijde allure voor de luxe reiziger naar Londen te brengen.

Uitzicht voorop
Het was voor het team van David Collins Studio belangrijk het prachtige uitzicht over Londen centraal te laten staan in de woning. Daarom hebben ze gekozen voor kleurpaletten die de natuur en vergezichten versterken.

Het servies in grote eetzaal.
Het servies in grote eetzaal.
De grote eettafel is ontworpen door Sebastian Cox en het hout komt uit ene lokaal park.
De grote eettafel is ontworpen door Sebastian Cox en het hout komt uit ene lokaal park.

Bij binnenkomst word je als bezoeker direct verrast. In de hal is namelijk gekozen voor een opvallend roze print op de muur. Geïnspireerd door Wedgwood, het welbekende servies dat in 1770 is bedacht door keramist Josiah Wedgwood om figuren op potten en vazen te zetten. Dit kunstwerk is gemaakt door Lucy Smith uit Londen en is een ode aan Hyde Park.

De eetkamer vraagt om urenlange diners. Hier is gekozen voor een kleurenpallet van geel, zilver en goud. De grote eettafel is ontworpen door Sebastian Cox en het hout komt uit een lokaal park. De eetkamerstoelen zijn op maat gemaakt en gelakt in zonnestraalgeel. Ze zijn door Bruno Triplet vervolgens voorzien van gele stof.

Gastcurator Nick Vinson: ‘De meubelstukken uit het David Collins Studio-archief die wij hebben gebruikt zijn op maat gemaakt in nieuwe stoffen en afwerkingen. Om dit project een uniek perspectief te geven, hebben we opdracht gegeven voor een selectie van in Londen gevestigde makers om op maat gemaakte stukken voor het project te ontwerpen en produceren, waaronder kunstenaar Lucy Smith, borduurontwerper Geraldine Larkin en Simon Hasan.’

Het kantoor in de woning.
Het kantoor in de woning.

De wanden in de slaapkamer zijn gestoffeerd met Loro Piana’s ‘Shaded Cloud’ kasjmierwol, ook het slaapkamermeubilair en gordijnen zijn daarmee verrijkt. Het kunstwerk, dat bestaat uit drie tinten van hetzelfde materiaal, is gemaakt door borduurontwerper Gerailde Larkin.

Nick Vinson: ‘Voor mij was het heel belangrijk om dit appartement een plek te geven en het park naar binnen te halen.’

Goed nieuws voor de liefhebbers, het appartement is te koop vanaf 13,4 miljoen pond. Meer informatie vind je hier.

Shop de look:

Fotografie: Kensington Leverne | Tekst: Roel Janssen

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top