Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze vakantievilla van Leyden Lewis hangt vol kunstenaars uit de LHBTQ-gemeenschap

Op de oranje muur is een kunstwerk van Oliver Lee Jackson te zien van Malin Gallery.
Op de oranje muur is een kunstwerk van Oliver Lee Jackson te zien van Malin Gallery.

Alles draait om vakantie in de zwembadvilla van Leyden Lewis. De interieurdesigner achter Leyden Lewis Design Studio heeft in het New Yorkse Sag Harbor een schitterende woning ingericht. Wij krijgen een kijkje achter de voordeur waar diversiteit het sleutelwoord is.

Dat diversiteit belangrijk is, blijkt wel uit het feit dat hij voor de kunstwerken gekozen heeft voor een groot aantal kunstenaars met LHBTQ en/of bi-culturele achtergrond. ‘De hele ruimte gaat echt over het samenbrengen van de gemeenschap. Wat dat voor iemand ook mag betekenen’, legt hij daarover uit. ‘Dus we wilden echt dat het een plek zou zijn waar iedereen te vinden is.’

En dat het liefst na een feestelijk moment: ‘Een poolparty!’

Op de keukenkast is een stalen kunstwerk van Damien Davis te zien dat Forward Facing heet. Het item is met lasers gekleurd.
Op de keukenkast is een stalen kunstwerk van Damien Davis te zien dat Forward Facing heet. Het item is met lasers gekleurd.

De woning is kleurrijk en staat vol designitems. Zoals de keuken, waar een selectie aan Fisher & Paykel-apparaten te zien is en apparaten van Florense. Ze vormen de basis van een verzameling creatieve elementen in de woning.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Woning voor kunst
Werkelijk alles ademt kunst in de woning die is ingericht door Leyden Lewis. ‘Ik hou van kunst van over de hele wereld’, zegt Lewis daarover tegen Residence. ‘Maar wilde mezelf echt concentreren op kunst uit de bi-culturele en LHBTQ-gemeenschap.’

De keuken in de vakantievilla.
De keuken in de vakantievilla.

Zo is er in de salon een levensgroot kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar Oliver Lee Jackson te zien. Een kleurrijk werk dat de kunstenaar in 2020 voltooide. Op de keukenkast in de keuken is een stalen kunstwerk van Damien Davis te zien dat Forward Facing heet. Het item is met lasers gekleurd. ‘Ik wil kunstenaars meenemen die soms ondervertegenwoordigd zijn.’

Voor de salon, volgens Leyden dé plek om na een feestje te gaan zitten, is de groene Vladimir Kagan-bank van Holly Hunt te zien. Stoelen zijn van Jomo Tariku en tafel van Gaspare Asaro.

Op de houten muur aan de linkerkant is Ancestor I van Jayson Musson te zien.

Wil jij meer werk van Leyden Lewis zien? Je volgt hem hier

Fotografie: Pratya Jankong

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top