Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: ‘Tijdens het shooten op set wisten we meteen dat dit beeld de cover zou worden’

Foto: Paul Damen.
Foto: Paul Damen.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Vanaf nu delen we haar maandelijkse editorial ook online.

'Vorig jaar – toen het derde jaargetijde aanbrak, de bladeren langzaam bruin kleurden en er steeds meer nattigheid uit de lucht kwam vallen – wisten we op de redactie dat we begin dit jaar een nummer wilden wijden aan het thema Groen. Het aanbreken van warmere dagen en de natuur die volop bloeit, staat voor mij altijd gelijk aan een frisse, positieve start. Alsof we collectief na een winter op stal weer de wei in mogen spurten met 180 kilometer per uur, op weg naar het realiseren van grootse plannen die in de wintermaanden zijn gesmeed. Mensen zijn vrolijker, er wordt van alles ondernomen, tussenjassen maken hun jaarlijkse furore en er worden weer volop zomervakanties geboekt naar de zon en allerlei tropische oorden.

Genoeg inspiratie dus voor het thema Groen, dat in deze editie centraal staat. Zo dromen we weg bij het waanzinnige vakantiehuis van landschapsarchitect Marco Bay in Ligurië, verzamelde Walter de Vries de fraaiste slaapplekken in de natuur, stelde redacteur Maartje Leek een dossier samen boordevol stijlvolle outdoor-items en tonen we een prachtig project van Roelfien Vos in de Amsterdamse Houthavens, waar de kleur groen de ‘rode draad’ vormt – maar dan groen. Als kers op de groene taart besloten we een eigen fotoshoot op touw te zetten met daarin bloeminstallaties en interieurstukken in de hoofdrol: wat ben ik ongelooflijk trots op het eindresultaat. Tijdens het shooten op set wisten we meteen dat het beeld dat nu op de voorpagina pronkt, de cover moest en zou worden. In het bijzonder dank aan Anya en Marie-Claire van Kamer 465, die mijn gekke ideeën wederom tot leven wisten te brengen en nog mooier wisten te kleuren, Benning & Gladkova voor het perfecte plaatje, bloemkunstenaars Yoko Negi, The Wunderkammer, Edénique Floral Design en Menno Kroon voor de verrukkelijke bloemcreaties en Marginpar voor de prachtige bloemen. Ook veel dank aan Sakata Seeds voor de gouden tip die daartoe leidde. Zoals Managing Editor Lisa Goudsmit verderop in het nummer schrijft: ‘Bloemen brengen blijdschap. Vier bloemkunstenaars maakten, speciaal voor Residence, deze bijzondere creaties om van te genieten. Extra fijn: foto’s vergaan gelukkig niet.’ En zo is dat.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Geniet van de zomerse voorpret. Ook wij zijn bezig met onze zomerplannen. Dit jaar niet zomaar een vakantie, maar onze huwelijksreis. Na drie jaar uitstellen en een onuitputtelijke bron vol geduld is het dan, hopelijk, zover. Sam en ik geven elkaar over twee maanden het ja-woord. In de buitenlucht, in een zogenoemde green house, op het dak van Amsterdam met panoramisch uitzicht over de stad. Ook voor onze huwelijksreis zoeken wij steeds het buitenleven en vooral de hoogte op. Ik kan nu al niet wachten om in onze Tree House Villa met privéstrand op de Filipijnen te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Gelukkig vergaan herinneringen ook niet.'

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

INSPIRATIE

Over de auteur

Lorraine Dunkley

Back to top