Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: ‘Laten we afspreken dat we samen het glas heffen: op het leven’

Lorraine Dunkley
Foto: Paul Damen.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Vanaf nu delen we haar maandelijkse editorial ook online.

Joie de vivre, wat een geweldig thema om een heel nummer aan te wijden. Het zoete nietsdoen, terwijl er op de redactie keihard en met ontzettend veel plezier aan dit dubbele zomerissue is gewerkt. De vraag der vragen popte steeds weer op: wat is levensvreugde voor jou? Wanneer ben jij nou het meest gelukkig? Voor mij zit dat vooral in het alledaagse. Uitslapen op zondag na een drukke (werk)week, een goed boek, tijd doorbrengen met familie, kamillethee, het gevoel van zand onder je voeten, uit eten gaan, überhaupt eten in de breedste zin van het woord, oranje wijn (daar mag je me altijd voor wakker maken), rondstruinen in buitenlandse supermarkten, zeer boeiende chipssmaken meegenomen uit bovengenoemde supermarkten.

Maar ook: mijn vaste saunamoment op vrijdagochtend dat voor mij écht heilig is, een goedgevulde kaasplank, dagelijks facetimen met mijn zus May en neefje Francis om te vragen hoe zijn schooldag was, de tandenborstel van mijn verloofde klaarleggen aan het einde van de dag, hardop lachen om mijn vriendinnen (lang leve de WhatsAppgroepen), schaarse zonnebrildagen (oftewel: witte, lege dagen in de agenda zonder afspraken), de eerste zomersproeten van het jaar, in de weekenden vertoeven in ons vakantiehuis, wegdromen bij mooie binnenkijkers. Ik kan nog uren doorgaan.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Maar is die mindset van bewust genieten wel zo vanzelfsprekend? Komt het je bij de geboorte zomaar aanwaaien en draag je dat gevoel van levenslust de rest van je leven bij je, als accessoire in je rugzak? Helaas is het genieten van de kleine dingen des levens niet zo vanzelfsprekend. Ik ben opgegroeid in een huis vol mentale ziektes, waarbij de grenzen van de vier muren om ons heen in geen enkel ander huis zo gekooid aanvoelde. Het heeft mij op heel jonge leeftijd doen beseffen dat niets je in het leven zomaar komt aanwaaien. Dat je zelf je eigen geluk bepaalt, niets voor lief moet nemen, en vooral dat ik dankbaar wil zijn voor alles wat je in het leven toelacht. Om successen te vieren, van groot tot klein. Of dat nu die ene promotie op het werk is waar je al jaren van droomt, of de geur van schone was in huis. Probeer daar echt van te genieten, want voor je het weet zijn ook die momenten weer vervlogen.

In dit nummer vieren we precies datgene. Zak onderuit bij verrukkelijke producties waar puur genot centraal staat. Struin rond in de schattige straten van Arles in Zuid-Frankrijk. Bezoek wijnhuizen die naast smaakvolle druivensappen nog veel meer te bieden hebben, van spa’s tot exposities. Kijk binnen bij huizen waar het joie de vivre-gevoel ervan afspat. En laten we afspreken dat we bij het onderuitgezakt doorbladeren van dit nummer samen het glas heffen: op het leven.

Geniet van de zomer!

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

INSPIRATIE

Over de auteur

Lorraine Dunkley

Back to top