Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley over haar vakantiehuis in België: ‘Het was alles waar ik van droomde’

Foto: Paul Damen.
Foto: Paul Damen.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Vanaf nu delen we haar maandelijkse editorial ook online.

'Zo’n half jaar geleden begon het bij Sam en mij te kriebelen. We zijn beiden grote liefhebbers van het stedelijke leven en genieten dagelijks met volle teugen van alle hectiek en reuring in onze geliefde stad Rotterdam. Toch voelde ik in de tweede helft van vorig jaar een bepaalde behoefte opborrelen. Ja hallo: drukte hier, getoeter daar – klinkt het de hele dag door. Hoeveel ik ook van zeer aromatische uitlaatgassen en sierlijk pronkende bakstenen houd – ik hunker steeds meer naar een tranquil space. Een serene plek midden in de natuur waar je je in de weekenden kunt terugtrekken, je hoofd leeg kunt maken en volledig kunt ontspannen en opladen. Met vrienden, familie of juist alleen.

De zoektocht begon eerst online, bracht ons halverwege naar Drenthe en al gauw merkten we dat het nog eens knap lastig kon worden het huis van onze dromen te vinden. Door het massale thuiswerken van de afgelopen twee jaar is er een enorme run op vakantiehuisjes in bosrijke natuurgebieden, het aanbod was en is hierdoor zeer beperkt. Inmiddels zochten Sams ouders iets voor zichzelf in Spanje, maar nadat dat op niets uitliep, sloten ze zich bij onze zoektocht aan. Een duurzame oplossing als je het mij vraagt: hoe meer zielen er gebruik van maken, hoe meer vreugd. Uiteindelijk vonden wij na een aantal weken vlak over de grens, in het altijd gezellige België, het huis van onze dromen. Een plek onder de zon. Een idyllisch houten huisje, omringd door torenhoge naaldbomen met een tuin van maar liefst 410 vierkante meter eromheen. Het was alles waar ik van droomde, maar zelfs in mijn stoutste dromen niet op durfde te hopen.

Daar staan ze hoor. Sam, Norbert en Irma, dolgelukkig nadat we de sleutels overhandigd kregen.
Daar staan ze hoor. Sam, Norbert en Irma, dolgelukkig nadat we de sleutels overhandigd kregen.
De eerste buit is al binnen. Een preloved glazen salontafel met sculpturale voet. De kop is eraf.
De eerste buit is al binnen. Een preloved glazen salontafel met sculpturale voet. De kop is eraf.

Het huis is op zijn zachtst gezegd een opknappertje en ook daar werd ik op slag verliefd op. In het kader van, jawel, wederom duurzaamheid en inspelend op de trend van reclaimed furniture hebben we besloten zoveel mogelijk interieuritems te kopen die preloved zijn.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Bewust eerder gebruikte meubels aanschaffen is echt niet langer een trend. Geloof me als ik zeg dat er de komende jaren steeds meer initiatieven die zich focussen op preloved items als paddenstoelen uit de grond zullen schieten. We zien dit niet alleen in de mode-, maar ook zeker in de interieurbranche.

In dit nummer tonen we bijzondere huizen met daarin even bijzondere interieuritems, van vintage tot antiek. Emilie Escher interviewde zes Nederlandse schatzoekers die dagelijks professioneel op zoek zijn naar de mooiste interieur- en kunststukken. Redacteur Maartje Leek selecteerde de prachtigste nieuwe soorten stof en behang voor ons welbekende Dress Your Home-dossier en we gingen op de koffie bij kunstkenner- en verzamelaar Manuele Klerkx, die ons thuis haar sensationele kunstcollectie toont. Ik kan niet wachten op ons nieuwe hoofdstuk in België en ben nu al – tot het verslaafde aan toe – aan het online jutten geslagen, op zoek naar de mooiste items. Ik houd jullie op de hoogte, ook online. Geniet tot die tijd van dit heerlijke nummer.

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

INSPIRATIE

Back to top