Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kijk binnen in het kleurrijke Hotel Grand Amour in Parijs door kunstenaar André Saraiva

Hotel Grand Amour in Parijs.
Hotel Grand Amour in Parijs.

Dit kleurrijke hotel in Parijs is perfect voor jouw volgende stedentrip naar Parijs. Grand Amour Hotel is een hotel in Parijs vol kleur, met veel vintage design en mooie kamers.

Grand Amour Hotel Paris is een boetiekhotel in het centrum van de stad. Het hotel vind je in een voormalig appartementencomplex in het 10e arrondissement van de stad. Het bestaat uit 42 kamers, restaurant met bar, terras vol bloemen in de lente en leuke extra: een aquarium vol tropische vissen.

Hotel door een kunstenaar

Het hotel is opgericht door kunstenaar André Saraiva. Saraiva werd vijftig jaar geleden geboren in Zweden. Hij startte zijn carrière door onder de naam Mr. A de straten van Parijs vrolijker te maken met graffiti kunstwerken.

Later was zijn werk te zien in Grand Palais in Parijs en de Biënnale van Venetië. Ook werkte Saraiva voor Louis Vuitton, Chanel en Tiffany & Co. Inmiddels staat er dus ook het inrichten en uitbaten van een hotel op zijn indrukwekkende lijst met werkzaamheden.  

Hotel Grand Amour is het grotere broertje van zijn eerdere Hotel Amour. Ook in dit hotel kleurrijke kamers en gangen. Denk aan knalblauwe muren, behang in vrolijke prints en graffiti in de kamers.

Kijk binnen in Hotel Grand Amour in Parijs:

Kamer Moyenne in Grand Amour Parijs.
Kamer Moyenne in Grand Amour Parijs.
De heerlijke binnentuin van het hotel
De heerlijke binnentuin van het hotel.

Meer hotspots in Parijs

Op zoek naar meer hotspots om te ondernemen in de Franse hoofdstad Parijs? Voel je even een échte Parisienne in dit nieuwe Parijse restaurant. In hartje Parijs, om de hoek van de Eiffeltoren, heeft de Franse studio Lizée-Hugot een splinternieuw restaurant ontworpen. Het Parijse Abstinence zorgt ervoor dat je spontaan weer naar Parijs wilt.

Kleur, kleur en nog eens kleur vind je in Hôtel Les Deux Gares in Parijs. Deze hotspot werd ingericht door de Britse interieurontwerper Luke Edward Hall en is een lust voor het oog.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top