Overslaan en ga direct naar de inhoud

Overnachten in een Spaans klooster in Peru

Cuzco is het startpunt voor talloze reizen door het Andesgebergte in Peru. Zo zijn er de beroemde treinreizen met de Hiram Bingham en natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu. De plek om te overnachten is Hotel Monesterio, gelegen vlak achter het levendige centrale plein van Cuzco.

Zoals de naam al aangeeft is het gevestigd in een voormalig klooster, daterend uit 1592. Dit prachtige in Spaanse architectuur aangelegde klooster is gebouwd boven op de ruïnes van een Inca-paleis, zoals nog te zien is aan de karakteristieke Inca-muren bij de kolossale entree van het hotel.

De geschiedenis van het hotel zie je terug in de prachtige kunst die de muren siert en de rijk bewerkte kapel. De suites doen oude tijden weer helemaal herleven met de zware donkere meubels en grote bedden die met kleurige Inca-motieven zijn gedecoreerd. Aan de muren hangen schitterende schilderijen van beroemde Peruviaanse schilders. En om je op deze grote hoogte van bijna 3400 meter van een goede nachtrust te verzekeren hebben de kamers allemaal een eigen extra zuurstoftoevoer.

Meer informatie of een kamer boeken in Hotel Monesterio? Dat kan hier.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top