Overslaan en ga direct naar de inhoud

Haal de natuur in huis


Tip 1: Kies planten die passen bij jouw interieurstijl


Een cactus gaat niet zo snel samen met een klassieke kroonluchter, maar kom je eerder tegen in een bohemien, exotisch interieur. Kijk dus goed naar de stijl van je interieur om te bepalen wat voor plant je kiest. Houd je meer van een industriële stijl? Ga dan voor grote kamerplanten zoals een varen of ficus. Bij een city chique interieurstijl kies je sneller voor kleinere planten en bloemen.




Tip 2: Creëer een groene muur


Houd je van strak en opgeruimd? Bedek dan een hele muur met planten, dit brengt veel groen in huis zonder dat het rommelig wordt. Een plantenmuur brengt niet alleen sfeer in de woon- of eetkamer, maar kan ook een goede optie zijn voor de badkamer.



Tip 3: Ingelijste planten als schilderij


Als je veel van huis bent of altijd vergeet de planten water te geven, is een plant inlijsten wellicht een betere optie. Door meerdere lijsten bij elkaar te hangen, benadruk je het groene effect. Speel met verschillende maten van lijsten en probeer ook eens een lijst op de grond te zetten, dit zorgt voor een speels effect.



Tip 4: Multifunctionele planten


Planten zijn niet alleen decoratief, maar zorgen ook voor zuurstof in huis. Daarnaast kun je planten ook voor andere doeleinden gebruiken. Zoals de 'gloeiplant' van Hutspot Amsterdam, een ingebouwde plant in een bureaulamp die zichzelf onderhoudt. Ook in de keuken kun je planten verwerken, zo kun je kruiden decoratief ophangen en gebruiken tijdens het koken. Suggestie: tijdens een zomerse barbecue drink je limonade met ijsblokjes gevuld met bloemen!



Tip 5: Benadruk de omliggende natuur


Huizen in een groene omgeving hebben eigenlijk maar één ding nodig: ramen. Woon je in een bosrijke omgeving, laat dit dan zoveel mogelijk zien door het gebruik van ramen. Ook kun je met het interieur inspelen op de omliggende natuur, bijvoorbeeld met meubels en accessoires. Zo creëer je in de slaapkamer een kleurrijke en natuurlijke oase door het bed op te maken met bedlakens met florale patronen van bijvoorbeeld Essenza.



Tekst: Liza Sophie de Boer
Beelden: Pinterest.com

Meer tips op Residence.nl
- Klein appartement inrichten
- 5 tips voor een Scandinavisch interieur

Back to top