Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 tips voor een echte herenkamer


Vrouwen wensen een inloopkast, een tot in de puntjes ingerichte keuken, of confisqueren het hele huis. Op Salon Residence creëerde Bas Jonker en Thijs Murré al een herenkamer, maar nu vijf tips voor thuis.

1. Gebruik donkere kleuren


Om een mannelijke sfeer te creëren, doen kleuren als donkerblauw, donkergroen of bordeaux rood het goed op de muur. Deze tinten zijn niet alleen hip op dit moment, ze geven ook dat mysterieuze gevoel.
2. Schaf een grote leren stoel (of bank) aan


Een absolute must in de herenkamer is een gigantische leren stoel waarop nagedacht kan worden over belangrijke zaken in de wereld. De klassieker is natuurlijk de Chesterfield, maar voor een iets modernere look is de Barcelona Chair een goede optie.
3. Whisky time


Het is niet de bedoeling dat iedereen elkaar onder de tafel gaat drinken, maar een goed glas whiskey is essentieel element in de herenkamer. En als je dan toch de bodem van de fles hebt bereikt, kan Jack Daniels meteen verwerkt worden in het interieur, bijvoorbeeld als lampstandaard of klok.
4. Zorg voor entertainment


Het rijk alleen hebben als man verveelt misschien sneller dan je denkt. Uiteindelijk raken ook mannen uitgekeken op grote praatjes, drank en een kamer zonder vrouwen. Zorg dus voor genoeg vermaak, en dan hebben we het niet over drankspelletjes, eerder een mooie biljarttafel, instrument of oud Hollands bordspelletje.
5. Voeg een jeugdig element toe


In elke grote man schuilt een klein jongetje. Daarom mag in een volwassen herenkamer een item uit de kindertijd niet ontbreken. Een vitrinekast met superheldfiguren gaat misschien iets te ver, maar bijvoorbeeld een leuke strip op de muur.
Beeld: Pinterest
Door: Liza Sophie de Boer

Meer tips:
- Klein appartement inrichten
- 3 tips voor een stijlvolle badkamer

Back to top