Overslaan en ga direct naar de inhoud

Singer Museum Laren gehuld in Little Greene


Vogelpatroon uit 1890


Salon Residence vond eerder deze maand plaats in museum Singer Laren. Centraal in het museum ligt het restaurant, precies in het voormalige woonhuis van de familie Singer. Om helemaal in stijl te blijven van deze prachtige locatie met rijke geschiedenis selecteerde Little Greene het klassieke behangpatroon Great Ormond Street met kleurrijke vogels en sierlijke takken. Bezoekers van Salon Residence die het museum reeds kenden waren blij verrast. 'Dit behang past perfect in het voormalige woonhuis, alsof het er altijd is geweest.' Het patroon dateert uit 1890 en komt daarmee aardig in de buurt van de tijd waaruit het pand van Singer Laren dateert, namelijk rond 1900. Met het botanische patroon sluiten de tuin van het museum en het restaurant bovendien perfect op elkaar aan.
Een kleurrijk papegaaimotief, losjes gebaseerd op één vel uit een gelaagde groep behang dat werd verwijderd uit een kast op het gelijkvloers van een erg vroeg achttiende-eeuws rijtjeshuis tegenover het Great Ormond Street Children's Hospital. Dit ontwerp werd met de machine gerealiseerd op cellulosepapier in de late negentiende eeuw.

Little Greene


Little Greene behoort tot de oudste fabrikanten van verf- en behang in Groot-Brittanië, het bedrijf werd in 1773 opgericht. Kenmerkend voor Little Greene is dat veel met producten, patronen en materialen uit het verleden wordt gewerkt. Zowel op het gebied van verf als behang. Daarvoor wordt onder meer samengewerkt met de Britse stichting English Heritage.

Behalve het behangen van het restaurant heeft Little Greene ook een aantal ruimtes in het Singer Laren geverfd. Zo is de keukenuitgifte voorzien van de kleur Kitchen Green, de Biljartkamer van de kleur Hammock en de doorgang naar het theater is geverfd in de kleur Hicks’ Blue. Bekijk hier de website van het verf- en behangmerk.

Back to top