Overslaan en ga direct naar de inhoud

Historisch appartement in Parijs


Gérard Faivre decoreert en meubileert de bijzondere appartementen en is geïnspireerd door het interieur van het Tweede Franse Keizerrijk. Hij ziet ieder project als een uniek kunstwerk, waarbij het vinden van het perfecte appartement meer dan twee jaar kan duren. Kunst, design, verlichting en geuren zijn volgens de Franse ontwerper een belangrijke basis om een unieke woonervaring te creëren.
Karakteristieke materialen


Gewaagde kleuren zoals groen, oranje, goud en karakteristieke materialen zoals fluweel, hout en marmer zijn terug te vinden in het appartement. Deze kleuren en materialen waren ook veel te vinden in interieurs van het Tweede Keizerrijk en symboliseerde een zekere bourgeoisie.
Delightfull


Faivre is altijd op zoek naar nieuwe ontwerpers en nieuwe merken die een luxe sfeer vertegenwoordigen. Voor dit project werkte hij samen met Delightfull, een ontwerpbureau voor designlampen. Zijn recente project aan de Rue Bonapart in Parijs is een appartement vol geschiedenis. De bouw dateert uit 1880, de periode waarin Napoleon III de Franse stedenbouwkundige Baron Haussmann de opdracht gaf tot een van de grootste herstructureringen van Parijs.'Ike' hanglamp boven de eettafel en 'Donna' tafellamp boven de openhaard.

Meer over dit onderwerp:


De beste kunsthotels op rij
8 A-Locaties voor art lovers
Highlights van de Residence redactie in Milaan

Back to top