Overslaan en ga direct naar de inhoud

Parijse flair in Polen


Om de Parijse bewoner van dit appartement in de hoofdstad van Polen zich thuis te laten voelen, integreerde interior designer Marta Chrapka van designstudio Colombe Design Franse elementen in de klassieke, Poolse architectuur. Behang en stoffen van Cole and Son, Pierre Frey en Romo vormen een geraffineerde afwerking samen met de houten vloer die in een Hongaarse punt is gelegd. Het hout werd bewerkt alsof het al eeuwen belopen is, voor een historische noot. Met glazen deuren wordt de klassieke indeling open gebroken voor een modern en ruimtelijk gevoel. Moderne designmeubels en kunst maken het plaatje eigentijds en persoonlijk.
In de woonkamer hangt de Vertigo-lamp van Petite Friture en op de schouw een spiegelend kunstwerk van Oskar Zieta. Links is de muur bekleed met de fluwelen stof La Panthere van Pierre Frey.
Linksboven: een custom made eettafel van de studio van Marta Chrapka omringd met zwarte Vitra plywood stoelen. De lamp erboven is van Serge Mouilles, de grote rotan lamp in de hoek is een vondst van eBay. Linksonder: in de lichtblauwe slaapkamer is het behang Alexandrië van Pierre Frey gebruikt als decoratie. Gele lampen van Mis en Demeure, de kast is op maat gemaakt.
In de lichtblauwe slaapkamer is een grote kast op maat om het bed heen gebouwd voor extra veel verborgen opbergruimte. De lichtblauwe kleur is Light Blue van Farrow & Ball en het hoofdbord is bekleed met linnen van Romo.
Links: in het appartement wordt weinig gekookt, dus opbergruimte was in de keuken de belangrijkste feature. Geinspireerd door de oranjerie in Versailles gebruikte Chrapka staalconstructies om te op maat gemaakte kastjes te dragen. Behang Boussac van Pierre Frey voegt een botanisch tintje toe. Rechts: de hal is opgesierd met groen malachietbehang van Cole and Son.


Bron: Vogue Living Australië
Fotografie: Rafal Lipski

Meer binnenkijken


Kleurrijk familiehuis van The Rug Company in Londen
Chic interieur in Amsterdam in drie weken
Binnenkijken in het beachy appartement van Whitney Port
Back to top