Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: tweede leven


Marquiette Schaap kocht 2,5 jaar geleden een appartement uit de sociale woningbouw in een pand uit de jaren tachtig. Twee elementen waar veel mensen voor terug zouden deinzen. Maar de voormalig makelaar niet. Ze gaat voor locatie en die mag er zijn. Ze woont in het centrum van Amsterdam, aan de Amstel.

Gouden duo


Voor de verbouwing werd goede vriend en interior designer Erik Gutter opgetrommeld om samen de klus aan te gaan. Om de woning meer van nu te maken, moest er flink worden ingegrepen. De grootste klus vormde het gedeeltelijk omgooien van de indeling van de zestig vierkante meter grote woning.

Geniale oplossing


De lange, smalle hal uitkomend op de woonkamer werd bijvoorbeeld opengebroken. De hoeveelheid deuren in de hal waren Gutter een doorn in het oog, maar om bepaalde zaken als de cv-ketel, afvoer van het toilet en standleidingen kon hij niet heen. Ze kozen ervoor om alles weg te werken in een vierkant, met hout betimmerd blok dat nu het hart van het huis vormt en een heel ruimtelijk gevoel geeft. Een ander opvallend element is het plafond dat bestaat uit onbewerkte betonnen platen.

Nonchalance


De inrichting haalde Schaap overal en nergens vandaan. ‘Ik heb heel veel verzameld. Ik ga veel naar kunstbeurzen en kijk uren op internet. Ik geloof dat een interieur om je heen moet groeien. Daar moet je de tijd voor nemen.’

Het uitgebreide verhaal en meer foto's zijn te vinden in Residence 5 met het thema Urban Living. Tot 26 mei in de winkel en daarna na te bestellen. Fotografie: Marc van Praag, tekst: Simone Lautenbach.

Meer binnenkijken?
Een exotische seventies-villa
Video: binnenkijken bij Scholten & Bajings
Mid-Centrury chic appartement


Back to top